Jump to content

Yolcuların içini gösteren X-ray tarayıcısı


alparslan

Recommended Posts

ABD'de tartışmalara neden olan kıyafetin içini gösteren X-ray tarayıcısı , ulaşım güvenliğini artırmak için havalimanında denenmeye başlandı.

Yolcuların içini gösteren X-ray tarayıcısı, ABD'deki Sky Harbor Uluslararası Havalimanı'nda güvenliği artırma amacı ile denenmeye başladı.

Tartışmalara neden olan güvenlik aracı, vücudun belirli noktalarına saklanmış patlayıcıları ve silahları tespit etmek amacı ile kullanılıyor. Güvenlik aracı, elbiselerin içini gösterebilirken vücut hatlarını da belirgin bir şekilde görüntülüyor.

Bu güvenlik uygulaması, klasik güvenlik aşamasından geçemeyen yolculara ikinci aşama olarak sunuluyor. Yolcular bu aşamada cihaz tarafından kontrol edilmeyi kabul etmezler ise de görevliler tarafından kontrol edilmeyi seçebiliyor.

Cihaz tarafından kontrol edilmeyi seçen yolcular önce avuçlarını açarak cihaza doğru duruyor ve ardından işlemin sırtlarını dönüp işlemi tamamlıyorlar. Bu şekilde yapılan kontrol işlemi yaklaşık bir dakika sürüyor.

Kullanılan teknolojinin kişilik haklarına saygılı olmadığı yönünde yapılan eleştirilere karşı ulaşım güvenliğinden sorumlu kurumlar, güvenlik cihazı ile elde edilen görüntünün kara kalemle çizilmiş resme benzediğini ve kişilik haklarına zarar vermeden vücuda saklanmış saldırı malzemelerini tespit ettiğini belirtiyorlar.

Bununla beraber elde edilen görüntünün cihaz tarafından kayıt edilemediği veya aktarılamadığı, güvenlik uygulamasının hemen sonrasında görüntünün geri alınamayacak şekilde silindiği belirtiliyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...