Jump to content

Sallandýk


ICHTUS

Recommended Posts

Elazýð'da 5.9 büyüklüðünde deprem

Hürriyet Ýnternet

Elazýð'da 5.9 büyüklüðünde deprem Elazýð'da 5.9 büyüklüðünde deprem oldu. Sarsýntý üzerine Elazýðý, Diyarbakýr, Malatya ve Tunceli'de panik yaþandý.

Depremden ilk goruntuler - Video

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5992511.asp?gid=112#[/CODE]

Boðaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araþtýrma Enstitüsü, saat 13.05'de Elazýð'ýn Sivrice ilçesinde 5.9 büyüklüðünde deprem meydana geldiðini açýkladý. Avrupa Sismoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüðünü 5.6 olarak bildirdi.

Sivrice'de özellikle kamu binalarýnda hasar meydana geldi. Kaymakamlýk, Ziraat Bankasý ve PTT binalarýnda özle görülür bir hasar oluþtu. Okullarda da çatlaklar gözlendi. Yaþanan panik üzerine veliler çocuklarýnýn okullardan aldý. Bütün Sivrice halký sokaða çýktý. Sivriceliler, cep telefonlarýyla yakýnlarýna bilgi veriyor.

Elazýð il merkezinde kurulan kriz merkezinden tüm köylere ulaþýlmaya çalýþýlýyor. Yaklaþýk 50 köyü bulunan Sivrice ilçesinin 10'a yakýn köyüne ulaþýldý ve can kaybý olmadýðý bilgisi alýndý.

Elazýð Vali Yardýmcýsý Hüseyin Çakýrtaþ, Sivrice'ye giderken yaptýðý açýklamada, henüz can kaybý olduðu yönünde kendilerine bir bilgi ulaþmadýðýný söyledi.

Bu arada jandarma helikopterinin, depremin merkez üssü Sivrice üzerinde hasar tespiti için keþif uçuþu yaptýðý açýklandý.

Deprem, Elazýð'ýn yaný sýra Diyarbakýr, Tunceli, Malatya, Þanlýurfa dahil çevre illerde de hissedildi. Depremi hisseden tüm yörelerde panik yaþandý.

Artçý sarsýntýlar olabileceðini duyuran yetkililer, vatandaþlarý hasarlý binalara girmemeleri konusunda uyardý.[/color]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...