Jump to content

Kudüs'teki kazılarda Osmanlı izi


tarihogretmeni

Recommended Posts

İsrail'in tepkilere neden olan Haremüş Şerif çevresindeki kazılarından Osmanlı dönemine ait bir mescit ve tarihi eserler çıktı. Kazıları yürüten İsrailli olayı itiraf etti.

Kanal 7 Haber hafta sonunda İsrail'in Harem-üş Şerif'in hemen yanında bulunan kazı sahasına girmeyi başardı ve Osmanlı dönemine ait eserleri görüntüledi.

Bu olay, kazı çalışmalarını yürüten ekibin İsrailli başkanı tarafından da doğrulandı. İsrail'in tepkilere neden olan kazı alanı ve Kudüs'ten yükselen tepkiler,,

kameran Sinan Sarıyar'ın objektifinden geliyor ekrana..

Kutsal Şehir Kudüs… Müslümanların ilk kıblesi, Hıristiyanlar için tevhid dininin kalesi,Yahudilere göre Allah'ın evi. Üç semavi dinin kutsal saydığı Kudüs,

onlarca savaşa sahne oldu; olmaya devam ediyor.

Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerilim zaman zaman artarken, son günlerde yaşanan bir gelişme, tansiyonu iyice yükseltti.

İsrail kazı çalışmalarına neden olarak Ağlama duvarının hemen yanından Mescid-i Aksa'ya çıkan yeni köprü inşaatını gösteriyor.

Adnan Husseni-Harem-ü Şerif İslam Vakfı Başkanı ise Orada islami tarihin bazı katmanları var. Yıllardır islami tarihi yok etmek için kazı yapıyorlar. Bu artık son nokta. Köprünün altındaki islami eserleri yok ediyorlar:

Peki bu iddia doğru mu?

haber7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...