Jump to content

Hırsız (Breaking & Entering)


mavikiz

Recommended Posts

Oscar ödüllü yönetmen Anthony Minghella’nın yönettiği filmde başrollerde Oscar adayı Jude Law, Oscar ödüllü Juliette Binoche ve Robin Wright Penn var. Hırsız, farklı dünyaların kesişmelerini insancıl duygularla anlatan bir film...

260279.jpg

Hırsız, uzun süredir Londra’da yaşayan ve şehre yeni gelen birbirlerinden tamamen farklı iki grup insanın, şehrin iç kesimlerindeki King’s Cross bölgesinde kesişen hayatlarını anlatan, hem suç hem de duygusallık unsurlarını barındıran bir hırsızlık hikayesi. Bir peyzaj mimarının şehrin yoksul bölgesindeki görkemli ofisi üst üste soyulunca, araştırmaları onu alışık olduğu güvenli dünyasından uzaklaştırır.

Hırsız, Akademi Ödüllü yönetmen Minghella’nın 1991’deki ilk çıkış filmi “Truly Madly Deeply” ’den sonraki ilk orijinal senaryosu. Filmin yapımcıları Minghella, Sydney Pollack ve Timothy Bricknell. ( Minghella ve Pollack´ın Mirage Enterprises şirketi). Yapım sorumluları ise Miramax Films ve The Weinstein Company şirketlerinden Colin Vaines and David Greenbaum.

Filmin konusu:

Peyzaj mimarı Will’in (Jude Law) şehrin yoksul mahallelerinden birinde açtığı lüks ofisi üst üste soyulur. Alışık olduğu güvenli dünyasından uzaklaşmaya başlayan Will, bu hırsızlığa bir son vermeye karar verir. Kendi başına yaptığı araştırmalar onu hiç tahmin etmediği yerlere sürükleyecektir.

Hırsızlardan birinin peşine takılarak onu takip eden Will, hırsızın annesi Amira (Juliette Binoche) ile tanışır. Zamanla aralarında bir yakınlaşma oluşur. Will hırsızlığın sebeplerini araştırırken, ikili arasındaki bu engellenemez yakınlaşma her şeyi değiştirir.

Süre: 119 Dakika

Yapımcı: Sydney Pollack

Oyuncular: Jude Law, Vera Farmiga, Juliette Binoche, Martin Freeman, Ray Winstone

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...