Jump to content

Teknolojide Yeni Yıl Falı Tuttuk


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Teknolojide yeni yıl falı tuttuk [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.bugun.com.tr/haber-detay/179206-teknolojide-yeni-yil-fali-tuttuk-haberi.aspx [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [u]25 Aralık 2011[/u]

[quote] [b][u] Geçtiğimiz yıllar yepyeni ürünlerin çıktığı ve bizi şaşırtan cihazlarla tanışma yılımız oldu.[/u]

2012 yılı, bu ürünlerin olgunlaşacağı, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacağı ve çok satılacağı bir yıl olarak tanımlanıyor.

[u]Nintendo Wii U: Oyunda yeni hamle[/u]

Nintendo geçtiğimiz yıllarda oyun endüstrisine kablosuz kontrol cihazlarını hediye ederek sektörün bambaşka bir noktaya doğru gitmesine neden oldu. Sony ve Xbox, bu hareketten sonra kablosuz cihazlarına ağırlık verdiler. Nintendo şimdi bu hamlesini 'Wii U' ile daha ileri taşımaya hazırlanıyor.

[u]Kablosuz yönetim[/u]

2012 yılında piyasaya çıkacak olan cihazın fiyatı ya da detay teknik özellikleri henüz açıklanmadı. Ama üstünde ekranı olan kontrol cihazı, televizyona bile ihtiyaç duymuyor ve oyunları uzaktan kablosuz olarak idare ediyor.

[u]Android 4.0: Tabletleri patlatacak[/u]

Tablet ve telefonlar için üretilen, 'dondurmalı sandöviç' olarak tanımlanan 'Android 4.0', 2012 yılında hem yıldız olacak hem yıldızlar üretecek. Telefonların özelliklerini daha iyi kullanmalarını sağlayan ve onların mevcut donanımlarını daha ileri taşıyan bu işletim sistemi sayesinde daha düşük fiyatlara daha yüksek performanslı cihazlar çıkacak.

[u]iPad Mini: 7 inçle yeni rekabet[/u]

Gelecek yılın en büyük söylentileri yine doğal olarak Apple ürünleri etrafında dönüyor. Yaşanacak en büyük gelişmelerden biri de iPad'in küçülmesi olacak.

[u]Fiyatı da düşecek[/u]

10 inçten 7 inçe düşmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan yeni iPad'in fiyatının da aynı ölçüde düşmesi bekleniyor. Böylece Apple'ın yeni piyasaya sürülen Amazon Kindle gibi cihazlarla da etkin rekabet edebilmesi bekleniyor.

[u]Ultrabook: daha kuvvetli ve ucuz[/u]

'Ultrabook'lar taşınabilir bilgisayar dünyasında hafifliği tabletlerin elinden alırken işlemci kuvvetini de diğer ağır notebookların elinden aldı. 2012 yılında gücü artacak ve fiyatı düşecek olan taşınabilir bilgisayarlar belki de 'notebook' kelimesini geri dönülmez bir biçimde 'ultrabook' kelimesiyle değiştirecek.

[u]Airplay: İçeriği havaya kaldıracak[/u]

Airplay kelimesi Apple ürünlerinin herhangi bir kablo olmadan farklı cihazlar üstünden yayın alıp verebilmesine, müzik paylaşmasına verilen ad. Apple TV ve Airport Express gibi cihazlar WiFi üstünden televizyon izleme ve müzik dinleme yönlerini değiştirecek. 2012 yılında 100 doların altına inecek bu cihazlar sayesinde kullanıcıların hayatında daha fazla Apple ürünleri olacak.

[u]Amazon: Kendini ateşe atıyor[/u]

Amazon piyasaya sürdüğü ve zararına bir fiyatla sattığı Kindle Fire ile teknoloji dünyasındaki birçok dengeyi altüst etti. 2012 yılında bu cihazın ikincisini piyasa sürmeye hazırlanan şirket, daha çok kitap satarak cihaz satışı yüzünden başına gelen zararı kapatmaya çalışacak.

[u]iPhone 5: Sonunda gelir mi?[/u]

Bu yıl piyasaya çıkacağı söylenen, hatta Çin'de sahte paketleri bile hazırlanan iPhone 5 için umutlar 2012'de. Haziran ya da kasım aylarından birinde piyasaya sürüleceği iddia edilen cihazın aynı zamanda 4G teknolojisiyle birlikte 30 megabitin üstünde veri transferi yapabilmesi bekleniyor.

[u]iPad 3'ü de bekliyoruz[/u]

iPad 3 için ise beklenti tarihi daha yakın: Cihazın şubat ya da Mart'ta piyasada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

[u]PS Vita: Yeni oyun dünyası[/u]

Geçtiğimiz hafta Japonya'da piyasaya sürülen PlayStationVita, 2012 yılında ABD ve Avrupa'da da sevenleriyle buluşacak. Sony'nin mobil oyun cihazını cep telefonlarında bulunan harekete duyarlılık, dokunmatik ekran ve birçok düğmeye zenginleştirmesinden sonra artık oyunlar asla eskisi gibi olmayacak.

[u]Analistler umutlu[/u]

Analistlerin tahminlerine göre 2012 yılı hem Sony hem onların oyunları için bambaşka bir şekilde geçmeye aday.

[u]LTE veya 4G: Hız demek[/u]

Türkiye'nin yakın bir zamanda kullanıma aldığı 3G, mevcut düzende hız olarak beklentileri karşılıyor. Ne var ki piyasa koşulları, daha yüksek veri aktarımı isteyen daha yüksek kalitede cihazlara gebe. Bu yüzden geçtiğimiz yıl öncelikle Kuzey Avrupa ülkelerinde başlayan, ardından ABD'ye yayılan yüksek hızda mobil internet bağlantısı vadeden LTE, 2012 yılında dünya saracak.

[u]Yeni cihazlara uyum[/u]

Yeni çıkan cihazların tamamına yakınının desteklemesiyle ivme kazanacak bu bağlantı türü, artık megabitlik bağlantıları tek hanelerden kurtaracak. 3G lisansının ötesinde bir lisanslama yapılması beklenmeyen bu bağlantı türünü 2012 yılı içinde deneme amacının dışında, Türkiye'de çalışırken görmek gerçekten çok düşük bir ihtimal.

[u]Nook: Her kitapçıya tablet[/u]

Amazon'un tabletle beraber geçirdiği ikinci senesinde rakibine çok pazar kaptıran BarnesandNoble, toparlanarak 'Nook' isimli tabletini çıkardı.

[u]Veri aktarma imkanı[/u]

Amazon'un çıkardığı modelle yoğun rekabet halinde, onun tüm eksiklerini kapatmayı hedefleyen Nook'un en önemli özelliklerinden birinin Bluetooth ile veri aktarımı olacağı belirtiliyor.

[u]Canon 5D Mark III: Şans peşinde[/u]

Bu yıl fotoğraf makinesi üreticileri için kara bir yıl oldu. Japonya depremi ve ardından yaşanan tsunami tüm teknoloji dünyasını, özellikle de fotoğraf makinesi üreticilerini perişan etti.

[u]Fiyatı 2500 dolar[/u]

Bu nedenle piyasaya yayılması gereken 'Canon 5D Mark III' cihazlar beklendiği kadar etkinlik gösteremedi .O yüzden 2012'de bu cihazların satışında alınacak yol, geleceğin profesyonel makine satışı için çok önemli olacak. Bu cihazların 2500 dolara satılması bekleniyor.

[u]Windows 8: Daha ileri gidecek[/u]

Yeni yılın en çok heyecanla beklenen gelişmelerinden biri de 'Windows 8'. Özellikle mobil dünyada rakiplerinden işletim sistemi anlamına geride kalan Microsoft, birçok yeniliği bünyesinde barındıran Windows 8'in özellikle mobil uygulamalarıyla çok daha ileri gitmeyi, 2012'yi bir fırsat yılı haline getirmeyi hedefliyor.

[u]Beğeni topladı[/u]

Beta sürümleri tüm dünyada oldukça büyük beğeni toplayan Windows 8 için rakipleriyle arayı kapatmalarını sağlayacak ürün olarak bahsediliyor.



[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...