Jump to content

Cep Telefonu Zihin Okuyacak


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Cep Telefonu Zihin Okuyacak [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.haber365.com/Haber/Cep_Telefonu_Zihin_Okuyacak/ [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [u]22.12.2011[/u]

[quote] [b] IBM her yıl sonunda düzenli olarak çıkardığı gelecek beş yılın öngörülerinde yine yaşamı değiştirecek, gezegeni daha akıllı hale getirecek teknolojilerden söz ediyor.
IBM’in teknolojinin geleceği öngörülerinde şifreler yerine biyometrik sistemlerin kullanılacağı, dijital ayrımının ortadan kalkacağı ve akıllı telefonların zihnimizi okuyacağı yer alıyor. Hem de bunların 2016’ya kadar gerçekleşeceği savunuluyor.

Akıl okuyan telefonlar: IBM’in öngörülerine göre, EKG teknolojisinin getirdikleri ve diğer alıcılar yardımıyla akıllı telefon gibi cihazlar doğrudan zihinsel komutları algılayabilecek. Kullanıcılar birini aramak ya da bilgisayar ekranındaki fare imlecini oynatmak istediğinde sadece düşünerek bu işlemi gerçekleştirebilecek.

BTnet.com.tr'de yer alan habere göre IBM, ‘zihin okuma’ teknolojisi, özellikle yüz tanıma sistemleriyle bir araya gelerek oyun ve eğlence sektörünün en önemli parçası haline gelecek. İleride akıllı telefonların zihin okumasıyla birlikte kullanıcıların rüyalarında birilerini araması ya da farklı işlemler yapması gibi ilginç yenilikleri de beraberinde getirebilir.

Biyometrik kimliklendirme: Şu anda ATM’ler ve kişisel bilgisayarların üzerinde kullanmaya başladığımız biyometrik çözümler artacak. Retina ve ses taraması yaygınlaşırken, doğrudan DNA doğrulaması bile mümkün olabilecek. Artık şifre hatırlamak yerine sadece orada bulunmak kullanıcılar için yeterli olacak.

Dijital ayrım ortadan kalkacak: Şirketin yaptığı öngörülere göre, dünyadaki tüm insanların internet ve dijital teknolojilerin kullanımı konusundaki uçurum ortadan kalkacak. Yani gelişmiş ve zengin ülkelerdeki internet ve teknoloji kullanımı tüm ülkelere sirayet edecek. Buna gerekçe olarak da gelişmekte olan piyasa ve ülkelerin internete hızla adapte olması, mobil cihaz kullanımının artması gösteriliyor.

IBM araştırmacılarına göre, dünya çapında 5.6 milyar mobil cihaz satılacak ve dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 80’i internete bağlı hale gelecek. Kişisel bir yorum olarak bu öngörünün 2016’da gerçekleşebileceğinden biraz ümitsizim. Zira dünyanın birçok yerinde henüz internet ile tanışmamış önemli kitleler yaşıyor.

İstenmeyen mesajlar ve reklamlar hedefli hale gelecek: Hedefli reklamlar günümüzde de kullanılıyor ancak şirketin öngörülerine göre çok daha başarılı ve kişiselleştirilmiş reklam karşımızda olacak. Bunun yanında istenmeyen mesaj filtreleri de oldukça karmaşık bir yapıya bürünerek istenmeyen mesajları engelleyecek. Hedefli reklamların filtreye takılmaması için oldukça geliştirilmesi bekleniyor.

İnsan gücü: Öngörüler arasında son olarak insanın ürettiği enerjinin taşınabilir cihazlara aktarılması yer alıyor. Yürürken, koşarken, bisiklete binerken ya da diğer günlük aktiviteler sırasında kullanılan cihazlar şarj edilecek. Yeni teknolojiler sayesinde sadece taşınabilir cihazlar değil, kinetik enerjinin depolanmasıyla birlikte ev ve ofislerde de kinetik enerjiden yararlanılabilecek. Örneğin, IBM’in İrlanda’da yürüttüğü projede okyanustaki dalgalardan enerji elde etmeye çalıştığı biliniyor.

[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...