Jump to content

haberler


toxic

Recommended Posts

Film çekimini gerçek sanýnca

Van'da amatör olarak hazýrlanan "Üç Damla Gözyaþý" adlý filmin çekimleri sýrasýnda sete gelen bir þahýs, figüranlardan birini sýrtýndan býçaklayarak kaçtý. Býçaklanma aný, setteki kameralarca saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 15.30 sýralarýnda Ýskele Caddesi üzerinde, "Üç Damla Gözyaþý" adlý filmin bir sahnesi çekilirken, kimliði belirsiz bir kiþi ekibin yanýna gelerek, "Kavga öyle yapýlmaz böyle yapýlýr, ben size nasýl yapýldýðýný göstereyim" diye tartýþmaya baþladý. Olay yerinden ayrýlan þahýs, kýsa bir süre sonra eline aldýðý býçakla set ekibine saldýrdý. Olayý ayýrmaya çalýþan ve filmde figüranlýk yapan Mesut Ergenç, sýrtýndan býçaklanarak yaralandý.

Neye uðradýklarýný þaþýran film yönetmeni ve oyuncularýnýn bir anlýk dalgýnlýðýndan faydalanan þahýs, hýzla olay yerinden kaçarak kayýplara karýþtý. Býçaklama aný, filmin kamera arkasý çekimlerini yapan kiþi tarafýndan saniye saniye kaydedildi. Yaralý Ergenç, olay yerine çaðrýlan taksiyle Van Devlet Hastanesi'ne kaldýrýldý. Saðlýk durumu iyi olan Ergenç yapýlan tedavisinin ardýndan taburcu edilirken, polis ekipleri görüntüleri izleyerek olayý gerçekleþtiren þahsýn yakalanmasý için çalýþma baþlattý.

internet haber

Link to comment
Share on other sites

Rus ordusunda fuhuþ skandalý

ol105428.jpg

Rus ordusunda dayak ve iþkence haberleri sýradan hale gelirken, ülke bu kez askerlerin fuhþa zorlandýðý iddiasýyla çalkalanmaya baþladý.

"Rusya Asker Analarý Komitesi" tarafýndan yapýlan açýklamada, ülkenin ikinci büyük kenti St. Petersburg’daki bir askeri birlikte bulunan özellikle acemi askerlerin fuhþa zorlandýðý iddia edildi. Ýçiþleri Bakanlýðý'nýn bu iddialarý yalanladýðý bildirildi.

Açýklamada, dünyaca ünlü Ermitaj müzesinin yanýnda bulunan askeri birlikten firar eden 2 askerin fuhuþ skandalý konusunda komiteyi bilgilendirdiði kaydedildi.

Firari askerler, acemi erlerden üstleri tarafýndan sürekli para talep edildiði, para verenlerin kurtulduðu ancak vermek istemeyenlerin elektrikli ve coplu iþkenceye maruz kaldýðýný ileri sürdüler.

Parasý olmayan askerlerin sokaklarda dilencilik yaparak birliðe para getirmek zorunda olduðunu öne süren firari askerler, þu iddialarda bulundular:

"Bazý askerlerse dilencilik yerine fuhuþ yaparak birliðe para getirmek zorunda býrakýlýyordu. Bunun için askerlerin bir bölümü St. Petersburglu homoseksüellerin toplandýðý ’Katkin Sadik’ parkýna gönderilirken, diðerlerine müþterilerin telefonlarý verilerek evlere gitmeleri isteniyordu." BBC Moskova muhabirine açýklama yapan "Rusya Asker Analarý Komitesi"nden Ella Polyakova birliðin büyük bir "müþteri aðý" olduðunu belirttirken firari askerler, "Müþteriler arasýnda, Rusya Silahlý Kuvvetlerinin üst düzey yetkilileri, generaller, hatta iç istihbarat birimi Federal Güvenlik Servisi elemanlarý bile vardý" iddiasýnda bulundular.

Askerlerin kitlesel þekilde fuhuþ yapmaya zorlandýðýný belirten firari askerler, þunlarý kaydettiler:

"Hatta tedavi olmak için hastanede bulunan askerler bile fuhuþ yapmaya zorlanýyor. Birliðin arka kapýlarýna gelen arabalar, pijama ve terlikli hasta askerleri alarak ******ürüyorlardý. Fuhuþ yapan askerler hakkýndaki bilgilere ve ücret konusuna internetten rahatça ulaþýlabilir. Fuhuþ yapmaya zorlanan askerlerin bir saatlik ücreti 2 bin (76 dolar) ve 5 bin ruble (192 dolar)

arasýnda deðiþiyor." Asker Analarý Komitesi Baþkaný Valentina Melnikova, asker fuhuþunun Moskova’daki birliklerde de olduðunu ve bununla ilgili basýnda çok sayýda haber yapýldýðýný söyledi. Rusya Ýçiþleri Bakanlýðý Askeri Birlikler Basýn Merkezi Baþkaný Vasiliy Pançekov ise konuyla ilgili açýklamasýnda, komiteye bilgi veren firari askerlerin akýl hastasý olduðunu söyledi. Pançekov, dolayýsýyla söz konusu kiþilerin açýklamalarýnýn ciddiyetten uzak olduðunu belirterek, "Müþteri aðýnýn içinde Rusya Silahlý Kuvvetlerinin üst düzey yöneticileri ve iç istihbarat servisi FSB elemanlarýnýn da bulunduðu iddiasý bütün sýnýrlarý aþýyor. Bu açýklama, askere karþý baþlatýlan bir kampanyadýr" dedi.

milliyet

Link to comment
Share on other sites

Ýstanbul'a plaka sýnýrlamasý geliyor

Trafik yoðunluðunu düþürmek için 2012'de, Londra ve Singapur’da uygulanan sistemin, hayata geçirilmesi planlanýyor. Plakaya sýnýrlama getiren sistemin ayrýntýlarý:

46168.jpg

Kentin merkezi yerlerine özel araçlarýyla gidenler, hem otoparklara hem de toplu taþýma araçlarýna daha fazla ücret ödeyeceði gibi belediyenin indirimlerinden de faydalanamayacak.

Kenti 3 ayrý bölgeye ayýran planýn temel amacý, keyfi araç kullanýmýnýn önüne geçmek. Bunun yerine raylý sistemlerin kullanýlmasý teþvik ediliyor.

Keyfi araç kullanmak isteyenlerse bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Tüm bunlarýn hayata geçebilmesi için 5 yýl içinde raylý sistem uzunluðunun da en az 240 kilometreye ulaþmasý gerekiyor.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Rafet Bozdoðan, þehrin merkez, iç bölge ve dýþ bölge olmak üzere 3 bölgeye ayrýlacaðýný belirterek “3. bölgeden bir insan otomobilini metroya yakýn noktalara býrakýrsa ucuz otopark ücreti ödeyecek, ucuz toplu taþýma kullanacak. Eðer ikinci bölgeye girerse birbuçuk katý otopark bedeli ödeyecek. Birinci bölgeye girerse bu defa 5 katý otopark ücreti ödeyecek, indirimlerden de faydalanamayacak” dedi.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi, planýn hayata geçmesiyle birlikte, kentteki gündelik alýþkanlýklarýn da deðiþeceði görüþünde.

NVT :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...