Jump to content

Ve Mehmet Okur All Star


BrightBlade

Recommended Posts

NBA'deki gururumuz Mehmet Okur, NBA All Star kadrosuna seçilerek Türk basketbol tarihine geçti. Utah Jazz formasýyla NBA'de fýrtýna gibi esen temsilcimiz, bu hafta sonu Kobe Bryant, Shaq, Wade gibi yýldýzlarýn yer aldýðý "rüya takým"la bir maç oynayacak, dünyanýn izlediði müthiþ þovun pir parçasý olacak.

NBA Baþkaný David Stern, iki süperstar Allen Iverson ve Steve Nash'in sakatlýklarýyla açýlan boþluðu Mehmet Okur ve Ray Allen ile doldurmayý tercih etti. Batý Konferansý için oynayacak olan Memo, bu gururu yaþayan ilk Türk basketbolcu olarak tarihe geçti. Bu sezon 18.2 sayý, 7.4 ribaund ortalamalarýyla oynayan, daha da önemlisi el yakan þutlarla rakibin korkulu rüyasý haline gelen Memo'nun "All Star" olmasý kimseyi þaþýrtmadý.

Utah Jazz’da Carlos Boozer’ýn sakatlýðýnýn ardýndan kendini iyice göstermeye baþlayan Okur, takýmýnýn son 6 maçýndan 5 galibiyet almasýnda baþrol oynarken, geçen hafta da Batý Konferansý’nýn en iyi oyuncusu seçilmiþti.

Öte yandan Phoenix Suns’ýn Kanadalý oyun kurucusu Steve Nash’in de sakatlanmasý üzerine bu oyuncunun yerine de Seattle Supersonics’ten Ray Allen kadroya dahil edildi.

Allen, maçlarý 26.9 sayý, 4.2 ribaunt ve 4.2 asist ortalamasýyla oynuyor.

2007 NBA ALL-STAR haftasonu etkinlikleri, 16-18 Þubat tarihlerinde Las Vegas'da düzenlenecek.

2007 DOÐU KONFERANSI
0 Gilbert Arenas (Washington)
1 Chauncey Billups (Detroit)
4 Chris Bosh (Toronto)
3 Caron Butler (Washington)
15 Vince Carter (New Jersey)
32 Richard Hamilton (Detroit)
12 Dwight Howard (Orlando)
23 LeBron James (Cleveland)
5 Jason Kidd (New Jersey)
7 Jermaine O'Neal (Indiana)
32 Shaquille O'Neal (Miami)
3 Dwyane Wade (Miami)
Koç: Eddie Jordan[/CODE]

[CODE]2007 BATI KONFERANSI
34 Ray Allen (Seattle)
15 Carmelo Anthony (Denver)
24 Kobe Bryant (L.A. Lakers)
21 Tim Duncan (San Antonio)
21 Kevin Garnett (Minnesota)
5 Josh Howard (Dallas)
31 Shawn Marion (Phoenix)
1 Tracy McGrady (Houston)
41 Dirk Nowitzki (Dallas)
9 Mehmet Okur (Utah)
9 Tony Parker (San Antonio)
1 Amare Stoudemire (Phoenix)
Koç: Mike D'Antoni[/CODE]

ALL STAR'A AVRUPA DAMGASI

NBA Baþkaný David Stern'in Mehmet Okur'u All Star kadrosuna dahil etmesiyle birlikte All Star maçýna çýkacak Avrupalý oyuncu sayýsý 3'e yükseldi.

Las Vegas'ta yapýlacak 56. All Star maçýnda ligin en iyi 24 oyuncusu arasýna Fransýz Tony Parker ve Alman forvet Dirk Nowitzki'nin ardýndan milli oyuncu Mehmet Okur da dahil oldu.

Batý Konferansý'nda Allen Iverson'un sakatlýðý üzerine kadroya seçilen Mehmet Okur gibi ilk kez All Star'a seçilen Fransýz oyun kurucu Tony Parker, San Antonio Spurs'ün ligde bu sezon 34 galibiyet almasýnda önemli rol oynarken, All Star maçýnda takýmýný yýldýz pivot Tim Duncan'la beraber temsil edecek.

Parker, sakatlýðý sebebiyle en son yapýlan Dünya Basketbol Þampiyonasý'nda, Fransa Milli Takýmýný yalnýz býrakmýþtý.

Alman forvet Dirk Nowitzki ise All Star kadrosuna 3. kez seçilme baþarýsýný gösterdi.

Yýldýz oyuncu, takýmý Dallas Mavericks'in geçen yýl ligde finale kadar yükselmesinde büyük pay sahibi olurken, ligin en iyi 5 oyuncusu arasýnda yer almýþtý. Alman forvet, Mavericks'in bu sezon ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip takýmý olmasýnda ise attýðý sayýlarla önemli rol oynuyor.

Polonya asýllý Alman oyuncu, hafta sonu yapýlacak olan All Star maçýna ilk 5'de baþlayacak.

200'DEN FAZLA ÜLKE VE BÖLGE CANLI YAYINLAYACAK

Bu yýl 56'ýncýsý düzenlenecek All-Star, ABD'nin yaný sýra tüm dünyada ilgiyle izlenen bir basketbol þöleni havasýnda geçiyor. 18 Þubat Pazar günü oynanacak All-Star maçýný yaklaþýk 200 ülke ve bölge televizyonu canlý yayýnla izleyicilerine aktaracak. 16 Þubat Cuma günü baþlayacak All-Star haftasýnda ilk olarak çaylaklar ve ligde ikinci yýlýný geçiren oyuncular karþý karþýya gelecek. Slam Dunk, 3 sayýlýk atýþ, yetenek yarýþmasý ve þutun yýldýzlarý gibi birbirinden farklý bir çok yarýþmanýn yapýlacaðý hafta boyunca, takýmlarýný sahalarda destekleyen ve ilginç dans þovlarýyla dikkat çeken dansçý kýzlar da þov yapacak.

[color=#FF0000]Alkýþlar Mehmet'e..[/color]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...