Jump to content

Lg Lsm-100 Mouse Scanner


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] LG LSM-100 Mouse Scanner [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.techno-labs.com/1/29450/1/inceleme:-lg-lsm-100-mouse-scanner-.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [u]06.12.2011[/u]

[quote] [b] LG’nin tarayıcıyla fareyi birleştirdiği LSM-100’ün ofisimize geldiğini ve onu benim incelemem gerektiğini öğrenince ne kadar sevindim anlatamam. İki farklı teknoloji ürünü ilk defa bir araya getirecek yaratıcı bir cihazı incelemek şahane bir duygu. Tam kutuyu incelemeye başlayacaktım ki bütün hevesim kursağımda kaldı. Emre Demiray ve Murat Oktay (yazı işleri müdürüm ve patronum) cihazı elimden çalarak unboxing videosu yapmaya karar verdiler. İşte o an içimden bir parçanın geri gelmemek üzere yok olduğunu hissettim. Güzelim fareyi bir kenara atarak, gidip kutuyu incelediler! Aslında çok da iyi iş çıkardılar ama olsun, o kutuyu ben açmalıydım! Neyse yapacak bir şey yok, ben de unboxing’den geriye kalanlarla idare etmek üzere fareyi bilgisayarıma takıyorum.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/219/Untitled-1.jpg[/img]

Oyuncu faresi kullanmaya alışık birisi olarak LSM-100’ü başta biraz yadırgadığımı itiraf etmem gerek. Farenin sırt bölümü normale göre çok uzun ancak bunun sebebi; alt bölümdeki tarayıcı camının uzunluğundan kaynaklanıyor. Neyse ki sıra dışı tasarıma alışmak fazla zamanımı almıyor. Cihazın üzerinde standart sol, sağ ve orta tuş hariç 2 tuş bulunuyor. Biri ‘tarama’, diğeriyse ‘geri’ tuşu ancak cihazla beraber gelen yazılım CD’sini kurmadan bu tuşları çalıştırmak mümkün değil. Kurulum oldukça basit. Yapmam gereken tek şey “yükle” tuşuna basmak. Sonrasında “LG Smart Scan” adlı program otomatik çalışmaya başlıyor.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/219/goruntuword.jpg[/img]

Taramayı başlatmak için basmam gereken tuş başparmağımla kolayca ulaşamayacağım bir yerde duruyor. Çok akıllıca olmuş, böylece yanlışlıkla tarama tuşuna basmam mümkün olmuyor. Tarama tuşuna bastıktan sonra özel bir ekran açılıyor ve nereyi taradığımı buradan görebiliyorum. Tabii ben bu işlemi ilk olarak siyah bir Mousepad üzerinde yaptığımdan anlamlı bir sonuç çıkaramadım. Farenin yanında gelen özel tasarım Mousepad burada devreye giriyor. Mousepad’in, içerisine kâğıt koyabilmemi sağlayacak özel bir yapısı var. Taramak istedim kâğıt, Mousepad ile fare arasında kalıyor. Fareyi daha sonra başka Mousepad’lerde, masada ve kâğıt üstünde de denedim. Her zeminde aynı hassasiyeti yakalayabilmek beni mutlu etti ancak imleci bir oyuncu faresinde olduğu gibi seri kullanmak pek mümkün değil. Farenin hızını istediğim kadar arttırayım ya da düşüreyim, yazı metninde dolaşırken imleci istediğim noktaya getirebilmek ya da İnternet sitelerindeki küçük butonlara tıklayabilmek için sinir bozucu çaba sarf etmem gerekebiliyor. Oyun konusuna değinmiyorum bile.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/219/H1210021.jpg[/img]

Tarama işleminin nasıl gerçekleştiğini daha iyi anlatabilmek eski haberlerimden birini tarayarak video çektim. Fareyi çok abartı bir hızla oynatmadığım müddetçe başarılı tarama sonuçları elde ettim. Tarama sırasında uyulması gereken tek kural; fareyi havaya kaldırmamak. Aksi halde işlem yarıda kesiliyor. Bu sebepten A4 boyutunda bir kâğıdın tamamını taramak için geniş alan gerekiyor. Beni LSM-100’e asıl hayran bırakan şey; tarama işlemi bittikten sonra yapabildiklerim oldu. Taramış olduğum haber metnini istersem resim, istersem Word formatında kaydedebiliyorum. Yani cihaz, üst düzey bir tarayıcının yapabildiklerini daha küçük bir tarama bölgesinde gerçekleştirebiliyor. Ayrıca taradığım yazıyı ya da resmi hiç kaydetmeden direkt Word ya da Paint gibi bir programa aktarabiliyorum. Taradığım belgeyi yazılım aracılığıyla Flickr, Twitter, Facebook veya e-posta yoluyla da paylaşabiliyorum

[media]http://www.youtube.com/watch?v=jG2hkLhtkkg[/media]

Artılar:
- Tarayıcı çok işlevsel
- Pratik kullanım

Eksiler:
- Hassasiyet daha iyi olabilirdi
- Mac desteklemiyor
- Fiyat

[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...