Jump to content

Amdden 28Nm Ekran Kartı Geliyor!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] AMDden 28nm Ekran Kartı Geliyor!
[/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.haberprogram.com/h/2011/11/29/194405-amdden-28nm-ekran-karti-geliyor.php [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [u]29 Kasım 2011[/u]

[quote] [b] Masaüstü ekran kartları söz konusu olduğunda bir çoğumuzun aklına ilk gelen Nvidia olur.


AMD’den 28 nm üretim teknolojisine sahip ekran kartlarını rakibinden önce piyasaya çıkartacak. Bu gelişmeler karşısında Nvidia’nın tahtını sallıyacak gibi görünüyor.
2011′in son döneminde piyasaya çıkan yeni oyunlar her iki firmanın da ekran kartı satışlarını arttırdı. Ancak her iki şirket de eldeki kartları satmadan önce 28nm kartları duyurup kendi satışlarını baltalamak istemedi.
TSMC 28nm üretimini hızlandırsa da henüz elde edilen ürün miktarı yeterli değil, bu yüzden Nvidia bir yandan iş ortaklarına Kepler’in çok daha güçlü olacağını söylüyor, bir yandan da bu yeni nesil ekran kartlarını biraz daha geç sunmaya hazırlıyor. Nvidia’nın 28nm ürünleri öncelikle dizüstü bilgisayarlarda Ivy Bridge ile başlayacak; verilen tarih ise 2012 Mart-Nisan ayları oluyor.

[/b] [/quote]

[quote]28 nm’likekran kartları hakkında firmaların atacağı adımlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. AMD’nin 28 nm mimarisine sahip olacak ekran kartı serisi 7000′den, 7970 ve 7950′nin çift çipli olarak piyasaya çıkması bekleniyor.

28 nm’lik ekran kartlarının tek çipli olanları 2012′nin ilk çeyreğinde piyasada olacakken AMD’nin çift çipli kartlarının bu tarihten sonra piyasaya çıkacağı söyleniyor. 28 nm’lik ekran kartları aslında daha ufak oldukları için daha az güç tüketiyorlar ancak yine de AMD’nin bu kartlarının fiyatının 790 dolar civarından başlaması bekleniyor. Hatırlarsanız AMD’nin son ekran kartı 6990 performansıyla büyük ilgi toplamış ancak 500 euro’luk fiyatıyla da dudakları uçuklatmıştı.

AMD, oyun severlerin merakla beklediği 7000 serisinin fiyatı hakkında nasıl bir ayarlama yapacak, şimdiden tahmin etmek güç gibi görünüyor.
[/quote]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=KlSNjBqb228[/media]
[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b] Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...