Jump to content

Dikkat, Yazıcınız Patlayabilir!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"]Dikkat, Yazıcınız Patlayabilir! [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.techno-labs.com/1/29302/1/dikkat,-yaziciniz-patlayabilir.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]29.11.2011[/b]

[quote] [b]

[u]Araştırmalar yazıcılara olan bakışınızı değiştirecek yeni bir gerçeği ortaya çıkardı. Hacker’lar yazıcınızı istedikleri zaman patlatabilir.[/u]

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/294/headline_29302.jpg[/img]

Yazıcıların başınızı ne kadar belaya sokabileceğini hiç düşündünüz mü? Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar yazıcılara olan bakış açınızı değiştirecek bulgulara ulaştı. Üniversiteni araştırma raporuna göre internet’e bağlı olan her yazıcı hacker’ların size ulaşması için bırakılmış bir açık kapı. Kablosuz ağ ile bağlanan yazıcıları ele geçirmek hacker’lar için bilgisayarlara ulaşmaktan daha kolay. Üniversite hacker’ların internet üzerinden yazıcınıza bağlanabileceklerini ve yine cihazı kullanarak bilgilerinizi çalabileceğini belirtti. Üstelik araştırmaya göre bilgilerinizin çalınması başınıza gelebilecek en hafif tehlike.

[color="#FF0000"][u]Tarihin En Büyük Güvenlik Açığı[/u][/color]

Columbia Üniversitesi, yazıcıların kızıl ötesi sistemini etkileyerek yazıcıların yakılabileceğini hatta modeline göre uzaktan patlatabileceğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HP Teknoloji Şefi Keith Moore, üniversitenin kendilerini bilgilendirdiğini ve durumu şirket olarak çok ciddiye aldıklarını duyurdu. Moore, şimdiye kadar bu güvenlik açığı sayesinde bilgisayarlardan veri çalındığını tespit etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Açıklamasına devam eden yönetici HP olarak bu hatayı çözmek için çalışmalarına başladıklarını da duyurdu. Araştırmanın başında bulunan Profesör Salvatore Stolfo, şirketlerin internet’i bu yönleriyle incelemediklerini bu yüzden şimdiye kadar benzer sorunların keşfedilmediğini söyledi. Stolfo, devlet dairelerinden liderlerin bilgisayarlarına kadar geniş çapta bir kitlenin yazıcı kullandığını hatırlatırken araştırma sonuçlarının kesin olduğunu da açıkladı. Profesör araştırmaları sırasında internet’e bağlı milyonlarca yazıcıda bu açığı keşfettiklerinin de altını çizdi. Stolfo, bir yazıcıyı ele geçirmelerinin sadece 30 saniye sürdüğünü ve hiçbir güvenlik yazılımının da bu cihazlardaki değişikliği keşfedemediğini iddia ediyor.
[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...