Jump to content

Livaneli'nin kitabı ABD'de listeleri zorluyor


mavikiz

Recommended Posts

Dünyanın en büyük kitap zinciri olan ve Amerika'da binin üzerinde kitabevi sahibi Barnes and Noble, 'Yeni Büyük Yazarları Keşfedin' programı kapsamında her yıl verdiği prestij ve para ödüllerinin 2006 yılı finalistlerini açıkladı.

3666.jpg

28 Şubat'ta gerçekleşen özel bir törenle ödüller sahiplerine verilecek ve bütün finalistler Barnes and Noble'ın New York Lincoln Trianle magazasında kitaplarından bölümler okuyacak. Keşif ödülleri bir önceki yıl tanıtılan kitapların en iyilerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. Finalistlerin duyurulduğu bültende 'Mutluluk'tan şöyle bahsediliyor: "Livaneli, şefkat dolu romanı 'Bliss'te, her üç roman kahramanını da son dereçe duyarlı bir biçimde betimleyerek, birbiriyle çatışan kültürlerin ülkesi Türkiye'nin mükemmel bir resmini çiziyor".

Yılda 175 bin yeni kitabın yayınlandığı Amerika'da Barnes and Noble, ödüllerin amacını, "Olaganüstü edebi kaliteye sahip eserlerin, kitap kalabalığında gözden kaçırılmaması için dikkat çekmek' amacıyla verdiğini açıklıyor.

Livaneli'nin Bliss'i bir yıl boyunca binden fazla BN mağazasında 'Büyük yazarın keşfi' başlığı altında özel biçimde tanıtılacak. Mutluluk romanı, New York'un en büyük yayınevlerinden St. Martin's Press tarafından 2006 Ekim'inde yayınlanmasının ardından eleştirmenler tarafından büyür bir övgüyle karşılanmış ve 'Sonbahar Döneminin Kitabı' seçilmişti. Livaneli ödülünü almak ve kitabından bölümler okumak üzere Barnes and Noble'ın davetiyle Şubat sonunda New York'a gidiyor.

İHA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...