Jump to content

Siber-Uzay Konferansı Başlıyor!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"]Siber-Uzay konferansı başlıyor! [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.veteknoloji.com/siber-uzay-konferansi-basliyor-47103--.html[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]01 Kasım 2011 Salı[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]Dünyanın dört bir yanından bakanlar, teknoloji şirketi yöneticileri ve internet aktivistleri, bugün İngiltere’de başlayacak olan Londra Siber-Uzay Konferansı’nda bir araya geliyor[/color]

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20111101052451_internet.jpg[/img]

Konferansta, internetin hızla yayılmasından kaynaklanan sorunlara çözüm aranması için uluslararası işbirliğinin artırılması için yollar aranacak.

Konferansa ev sahipliği yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “Gelecek nesiller için güvenli bir siber ortam yaratılması bizi bekleyen en büyük mücadelelerden biri… Bu aşamada hep birlikte adım atmalıyız” ifadesini kullandı.

Konferansa Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkelerin temsilcilerinin katılması beklenirken, Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, Facebook’un üst düzey yöneticilerinden Joanna Shields’in de katılımcılar arasında yer alması bekleniyor.

ABD Başkanı Hillary Clinton ise annesinin hastalığı nedeniyle daha önceden katılacağını bildirdiği konferansta yer alamayacak.

İki gün sürecek konferanstan bir anlaşma çıkması beklenmiyor. Ancak İngiliz yetkililer konferansın siber güvenlik alanında ileride yapılacak görüşmeler için zemin hazırlamasını umuyor.

SİBER SALDIRILAR ARTIYOR
Konferansın yaklaştığı günlerde, İngiliz güvenlik yetkilileri, aralarında Dışişleri Bakanlığı’nın da bulunduğu kurumların “rahatsız edici miktarda” siber saldırılara maruz kaldığını belirtti.

Batılı ülkeler, devlet kurumlarından bilgi çalmak amacıyla yapılan siber saldırıların artmasını endişeyle takip ederken, Çin ve Rusya, sosyal medyanın Arap Baharı’ndaki etkisine dikkat çekti.

Hızla gelişen ekonomiler ise internetin düzenlemesinde daha fazla role sahip olmak istiyor ve internet özgürlüğü öne çıkaran düşünceleri savunuyorlar.

Çin, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan, Eylül ayında Birleşmiş Milletler’e (BM) küresel bir internet yönetim kodu belirlenmesi ve bu kodun, “internetin kamusal sorunlarla ilgili politikalarının ülkenin egemenlik hakları içinde yer alması prensibini” içermesini istedi.
[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...