Jump to content

Çift Çekirdeğe Gerek Var Mı?


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Çift Çekirdeğe Gerek Var mı? [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.techno-labs.com/1/28739/1/cift-cekirdeğe-gerek-var-mi.html[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]30.10.2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]Windows Phone işletim sistemini kullanan telefonların hepsinde neden tek çekirdekli işlemci var?[/color]

Akıllı telefonlar ve tabletlerin insanların günlük yaşamını değiştirdiği bir gerçek. Böyle önemli bir etki yaratan bu cihazların ortaya çıkardığı başka bir gerçek de donanım dünyasıyla ilgili.

Önceleri işlemci denildiğinde akla sadece Intel ve AMD gelirken, akıllı telefonlar ve tabletler söz konusu olduğunda bu iki markanın esamesi okunmuyor. Bu pazarda söz sahibi olan en büyük isimlerden biri ise hiç şüphesiz ki Qualcomm.

[color="#FF0000"]Hepsinde Qualcomm Var[/color]

Windows Phone işletim sistemini kullanan tüm akıllı telefonlarda Qualcomm işlemcileri bulunuyor. Firmanın çift çekirdekli işlemcileri bulunsa da Windows Phone modellerinin hepsinde tek çekirdekli işlemciler yer alıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Qualcomm yetkilileri, Windows Phone işletim sistemin sade ve kullanışlı bir yapısı olduğunu ve tek çekirdekli işlemcilerin bu işletim sisteminde yüksek performans için yeterli olduğunu belirtti.

Bu açıklama göz önünde bulundurulduğunda, Windows Phone için büyük bir güncelleme yapılana kadar bu işletim sistemini kullanan cihazlarda tek çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemcilerini görmeye devam edeceğimizi söyleyebiliriz. Elbette gereksinimler arttıkça, çift çekirdekli işlemciler de bu cihazlardaki yerlerini alacaklardır.


[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...