Jump to content

Dinayet İşleri Başkanlığından Duyuru


mucit41
 Share

Recommended Posts

[img]http://i.imgur.com/wFBNU.gif[/img]


[center][color="#FF0000"][b]Tüm yurtta şehitler için hutbe okutulacak [/b][/color][/center]


[right][b]Tarih: 20.10.2011 [/b][/right]


[b]Yarın tüm yurtta Hakkari'de şehit olan askerlerimiz için selâlar verilecek hutbeler okutulacak.[/b]

Ülke genelinde yoğun tepkilere neden olan son terör saldırıları sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı da 81 ilin valilikleri aracılığıyla müftülüklere bir talimat göndererek bazı hususların yerine getirilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada aziz şehitlerimiz için hutbe hazırladıklarını belirterek, hutbenin Türkiye’nin tüm camilerinde okunması için müftülüklere gönderildiğini bildirdi.

Yiğit, şehitlerle ilgili olarak müftülüklere gönderilen talimatlar arasında Cuma namazı öncesi şehitler için il ve ilçe merkezlerindeki tüm camilerde sela okunmasının da yer aldığını kaydetti. Yiğit ayrıca müftülüklere gönderilen talimatta, şehitlerin cenazelerinin kalkacağı camilerde de gerekli tedbirlerin alınmasını isteyerek, şehitlerin cenaze namazlarının il müftüleri tarafından kıldırılması, şehit ailelerinin müftüler tarafından ziyaret edilmesi ve camilerde hatim okunması ve dualar edilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasınınistendiğini bildirdi. Yiğit, Cuma namazı öncesi yapılacak vaazlarda da birlik ve beraberliği pekiştirici hususlara vurgu yapılacağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hutbede, menfur terör saldırılarının aziz milletimizin ‘daha çok kardeş olma’ ve beraber yaşama azim ve kararlılığını arttıracağı belirtiliyor. Her şehit haberiyle yüreklerden bir parçanın daha koptuğu belirtilen hutbede“toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” inancının bu acıyı hafifleten en büyük teselli kaynağı olduğu vurgulanıyor. “Acımız ve öfkemiz, bizi vakarımızdan ağırbaşlılığımızdan uzaklaştıramaz”denilen hutbede şehit cenazelerinin uğurlanması sırasında taşkınlıkla, alkış ve tezahüratlarla cenaze töreninin gösteriye dönüştürülmemesi öğütleniyor.

[quote]http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-14181.aspx[/quote]

[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konulara yorumsuz bırkamayınız,teşekür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konulara yorumsuz bırkamayınız,teşekür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b] Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...