Jump to content

Hanibal nasıl doğdu / Fragman


mavikiz

Recommended Posts

52929.jpg

Cani Dr. Lecter`in nasıl bir hayat yaşadığı ve nasıl Hannibal canavarına dönüştüğünü izleyeceğimiz filmde, ne yazık ki, usta karakter oyuncusu Anthony Hopkins rol almıyor. Hopkins'in yokluğuna rağmen, Hannibal'in nasıl doğduğunu anlatan film seyircinin karşısına iddalı çıkıyor...

Thomas Harris'in 1981 yılında yazdığı Red Dragon, Kuzuların Sessizliği filminin başlangıcı idi. 1986 yılında Michael Mann tarafından Manhunter adıyla filme çekilmiş, ancak gişelerde başarısız olmuştu. Kuzuların Sessizliği ve Hannibal, sinemada çok tutulunca, yapımcılar, üçlemenin ilk kitabı olan "Red Dragon"u bir kez daha perdeye getirmeye karar verdiler.

Yarın izleyici ile buluşacak filmin konusuna gelince...

Canavar doktor intikam peşinde Litvanya’da Sovyet yetimhanesinde kalan on altı yaşındaki Hannibal Lecter, yetimhanedeki arkadaşlarıyla anlaşamamaktadır. Geceleri kız kardeşiyle ilgili korkunç kabuslar gören Hannibal sonunda yetimhaneden kaçıp Paris’e amcasının yanına gider. Ancak, Lecter Şatosu’na geldiğinde amcasının ölmüş olduğunu öğrenir.

Amcasının gizemli dul eşi Murasaki Shibuku ona evini açarak onu, yemek, müzik ve resim hakkında eğitir. Fakat Hannibal bir türlü onu kovalayan geçmişinden ve gördüğü korkunç kabuslardan kurtulamamaktadır. Tıp eğitimi almaya başlayan Hannibal, kabuslarında gördüğü savaş suçlularını aramaya karar verir. Tek amacı vardır: Açlıktan ölmemek için gözleri önünde küçük kız kardeşini yiyen adamlardan intikam almak.

“Psikopat bir katile sempati duyabilir misiniz?” İlk sinema yönetmenliğini “Girl with a Pearl Earring” ile yapan Peter Webber’in yönettiği “Hannibal Doğuyor”un senaryosunu Thomas Harris kaleme almış.

Başrollerde Gaspard Ulliel (Genç Hannibal) Gong Li (Murasaki Shibuku), Rhys Ifans (Grutas), Kevin Mckidd (Kolnas), Dominic West ( Dedektif Popil), Richard Brake (Dortlich), Stephen Walters (Milko) ve Ivan Marevich (Grentz) kamera karşısına geçmiş. Yönetmen “Film bir canavarın doğuşunu anlatıyor. ‘Silence of the Lambs’ filminde Hannibal’ın görünme süresi 18 dakikaydı. Bu filmin yüzde doksanında ise Hannibal var. Bana kalırsa bir yaratığın doğuşuna tanıklık etmek son derece ilginç” şeklinde konuşuyor. Webber’in Harris hakkındaki sözleri ise şöyle: “Ayrıntılar vermek konusunda çok başarılı. Küçük ayrıntılardan bir karakterin temel özelliklerini yaratabiliyor.” Hannibal Lecter, yaratılmış en popüler anti kahramanların başında geliyor. Yazar Thomas Haris onu dünyayla ilk kez 1981 yılında yazdığı Red Dragon kitabıyla tanıttı. En çok satanlar listesinde üst sıralara yerleşen kitap, Dino ve Martha De Laurentis’in yapımcılığını üstlendiği 1986 yapımı Michael Mann filmi “Manhunter” ile beyazperdeye aktarıldı. “Manhunter” kült bir film olduysa da Hannibal’ı daha geniş kitlelerle tanıştıran film, “en iyi film” dahil beş dalda Oscar kazanan 1991 yapımı “Silence of the Lambs” oldu. 2001 yılında çekilen “Hannibal” ve ve 2002 yapımı “Red Dragon” da gişede önemli başarılar kazandı. “Psikopat bir katile sempati duyabilir misiniz?” diye soran yönetmen, “Hannibal Doğuyor” ile ilgili sözlerini şöyle sürdürüyor: “Hannibal için psikolojik bir altyapı oluşturmaya çalıştık. Onun katil olmasının altında yatan nedenleri perdeye yansıtmaya çalıştık. Filmin sonunda Hannibal’a başta duyduğunuz yakınlığı hissetmiyorsunuz ama onun yaptığı şeylerin nedenlerini daha iyi anlayabiliyorsunuz.”

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...