Jump to content

Kaderimin Bir Oyunu Mu Bu!


AftieL
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20111016053228_xmen.jpg[/img][/center]

[i][b]Silikon Vadisi'nin son X-Men yapımı oyun çevrelerini hayal kırıklığına uğrattı.

Mike Carey’in X-Men: Legacy çizgi roman serisinden esinlenerek senaryosunu yazdığı X-Men: Destiny (X-Men: Kader) grafikleri sesleri ve tekdüze oyun atmosferiyle sınıfta kaldı. Başrolünü Hugh Jackman’ın oynadığı X-Men Origins: The Wolverine filminin aynı isimle uyarlanan oyunun büyük başarısından sonra X-Men: Destiny dünyanın ilk bağımsız oyun stüdyosu olarak bilinen Activision tarafından Doug Hedges’a yaptırıldı. Oyun 3. haftasında 60 binlik satış rakamını bile yakalayamadı.

Ana karakterler kullanılamıyor
Activision yeni X-Men yapımında biraz Marvel Ultimate Alliance ve X-Men: Legends havası yaratmaya çalışmış gibi. Bunu kalabalık savaş alanlarında tanıdık mutantlarla beraber çarpışmalardan ve de ortak bir düşmana karşı bütün mutantların bir arada savaşmasından anlamak mümkün. Yapımda hemen hemen bütün serilerde gördüğümüz bütün mutantları görmek mümkün. Cyclops, Mistique, Wolverine, Toad, Nightcrawler ve daha niceleri oyunda bizleri bekliyor. Ama önceki serilerden daha farklı bir şekilde bunların hiçbirini kullanamıyor. Oyuncu alternatif üç karakterden birini seçebiliyor. Bu gençler arasında bir Japon göçmen, lise öğrencisi bir Amerikan futbol oyuncusu son olarak da geçmişinde mutant avcısı bir mutantın oğlu olan bir genç bulunuyor. Bu durum 1989 yılında çıkarılmaya başlanan X-Men serileri için bir ilk.

Karakterlerin diğer mutantlar ile girdiği diyaloglarda verilen yanıtlar oyuncunun bir X-Men mi yoksa Magneto önderliğindeki Mutant Kardeşliği’nden mi olacağının belirlenmesine yarıyor. Tercihe göre seçilen mutant ilerleyen görevlerde XP’ler (deneyim puanları) kazanarak yeni güçler kazanıyor. Oyun atmosferlerinin birbirine benzemesi, görevlerin pek de yaratıcı olmayışı gibi nedenlerle X-Men: Destiny sadece özel takipçileri tarafından benimsenecek gibi. Aral İthalat tarafından Türkiye’ye getirilen oyunun satış fiyatı XBox360 ve Playstation 3 için KDV dahil 190 lira.[/b][/i]

[code]http://www.veteknoloji.com/kaderimin-bir-oyunu-mu-bu-46583-3-.html[/code]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...