Jump to content

Türkiye 1 Günde Kaç Film Indiriyor


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Türkiye 1 günde kaç film indiriyor[/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.rotahaber.com/Turkiye-1-gunde-kac-film-indiriyor_215568.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]14.10.2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]İnternet kullanıcılarının her gün biraz daha arttığı Türkiye'de bir günde indirilen filmin sayısı sizi de şaşırtacak[/color]

TTNETGenel Müdürü Tahsin Yılmaz'ın erdiği bilgilere göre iOS 5'in yayınlandığı 12 Ekim 2011'de TTNETüzerinden Türkiye'deki toplam trafik 3,96 Petabyte olarak gerçekleşti ve bu rakamın, normal günlerden fazla bir trafik farkı oluşturmadı.

Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı olan TTNET'in teknoloji editörlerine verdiği bu rakamı örnekleyerek şöyle izah edersek, belki sahip olduğumuz altyapı daha iyi anlaşılabilir.

Dün, Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon DivX film (tanesi 700 MB olarak düşünüldüğünde) indirildi.

iPad, iPhone ve iPad kullanıcıları için dün akşam, diğerlerinden çok farklıydı. Apple'ın "Şu ana kadarki en iyi mobil işletim sistemi" olarak adlandırılan iOS 5'in sunuculara yüklenmesi beklendi.

Güncellemenin yayınlandığı saat olan 20:00'a doğru Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde her saniye yüzlerce gönderi yapıldı.

On Binlerce Kişi 800 MB için Tıkladı

iTunes üzerinden güncellemenin indirilmeye hazır olduğunu belirten mesajın yayınlanmasıyla beraber on binlerce Apple kullanıcısı, aynı anda sunuculara yüklendi ve yaklaşık 800 MB dosya büyüklüğüne sahip olan güncellemeyi indirmeye başladı.

Bu yüklenmeyle beraber bazı kullanıcıların karşılaştığı yavaş indirme işlemlerinden sonra gözler ülkemizdeki internet altyapısına çevrildi.

Merak edilen konuyla ilgili olarak, en yetkili ağızlardan biri olan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz'ın teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'e yaptığı açıklama, internet altyapımızın kısa zamanda ne kadar büyüdüğünü de gözler önüne serdi

Her ne kadar ülkemizde on binlerce kullanıcısı olsa da, iOS 5'in cihazlara aynı anda yüklenmesi, internet trafiğinde ciddi bir artışa ve darboğaza neden olmadı. Sadece Türkiyedeğil, birçok ülkede olduğu gibi yavaşlamaların nedeni olarak Apple sunucuları gösterildi.

[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...