Jump to content

Bilgisayarın Açılması 30 Dk Sürüyor.


CQdssQ
 Share

Recommended Posts

İyi günler. Yaklaşık 2 ay önce bilgisayarda power yüzünden bir yanma oldu donanımların %80i hasar gördü neyse harddisk ve chipsette sorun olmadı. Ramler - Anakart - Power - Ekran kartı değişti. 4 Gb ram - 1 Gb paylaşımsız ekran kartı - Asus p5kpl anakart takıldı. sistem gayet iyi oldu. Bilgisayar bana xp yüklü olarak geldi. Fakat sipariş ettiğim ekran kartı henüz gelmediği için bi süre xpde kullandım ekran kartı geldiğinde flashdiskle format atmayı denedim. 64bit windows7 kuracaktım fakat bir işlemi yanlış yapmışım ilk başta bilgisayarın açılışta devreye girecek donanımların sıralaması varmış ben ilk başa usb ikinciye cd üçüncüye harddiski almışım ve bilgisayar usbden çalışmak için kendi zorluyordu açılmıyordu bilgisayarcı gelip baktığında durumu düzeltti ve doğrusunu gösterdi 64bit windows7 kurdum bilgisayar iyi çalışıyordu fakat kasılıyordu işlemci ısınma yapıyordu pentium4 64bit destekli değilmiş 32bit sisteme geçtim fakat son 1 aydır bilgisayar açılırken windows logosunu geçtikten sonra siyah ekranda kalıyor yeri geliyor 30 dk bazen 1 saat sonra açılıyor tabi beklerseniz. bazende direk açılıyor. Bilgisayarcıya sordum sata kabloları oynamıştır yada harddiskte hasar vardır dedi. Sata kablolarını sabitledim sorun hala devam etti. Ben işlemciden olduğunu sanıyorum ama daha önce böyle birşey yapmamıştı. Harddiskte olabilir acaba disk birleştirmi yapmalıyım. Ayrıca ekran kartım NVİDİA Palit Geforce 210 serisinden windows 7 yükleyince ekran kartını driver kurmadan tanımıyor daha önce 512MBlık ati kullanıyordum onu direk tanıyordu driver kurmak zorunda kalmıyordum. Acaba sorun ne olabilir arkadaşlar yardımcı olun.
Link to comment
Share on other sites

[b]İşte Windows'un açılışını hızlandıracak ipucu:[/b]


Başlat>Arama Kutusu'na>msconfig yaz ve Enter'a bas.

Boot sekmesine geç>Advanced Options> Number of Processors işaretle>Listeden en yüksek rakamı seç>OK>Apply > Exit Without Restart (Sistemi başlatmadan çık) - Don't show this message again (Bu mesajı bir daha gösterme)

Bu ayarları yaptıktan sonra sisteminiz artık açılış esnasında çift veya dört çekirdeğin gücünden yararlanacaktır.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mucit41' date='21 August 2011 - 20:42 ' timestamp='1313948575' post='1067448']
[b]İşte Windows'un açılışını hızlandıracak ipucu:[/b]


Başlat>Arama Kutusu'na>msconfig yaz ve Enter'a bas.

Boot sekmesine geç>Advanced Options> Number of Processors işaretle>Listeden en yüksek rakamı seç>OK>Apply > Exit Without Restart (Sistemi başlatmadan çık) - Don't show this message again (Bu mesajı bir daha gösterme)

Bu ayarları yaptıktan sonra sisteminiz artık açılış esnasında çift veya dört çekirdeğin gücünden yararlanacaktır.
[/quote]

win7de nasıl yaparım abi bunu türkçe bende buralar

Link to comment
Share on other sites

[u][color="#0000FF"][b]Resim 1[/b][/color][/u]

[img]http://netsquirrel.com/assets/msconfig_win7_2.gif[/img]

Msconfig ayarlarına gir.

[color="#0000FF"][u][b]Resim 2[/b][/u][/color]

[img]http://www.sevenforums.com/attachments/performance-maintenance/131394d1294833103-msconfig-boot-settings-options-unresponsive-msconfig.png[/img]

Yuarıda resimdeki Advanced options yanini gelişmiş ayarlarına gir.

[color="#0000FF"][u][b]Resim 3[/b][/u][/color]

[img]http://www.chip.com.tr/images/content/20100518200454.jpg[/img]

Advanced ayarlarında yukarıdaki resimdeki gibi acılacak ve orda bulunan resimdeki kutu işaretle ve acılan pencereden en yüksek numara seç.Ayarları onayla ve çık.

[color="#0000FF"][u][b]Resim 4[/b][/u][/color]

[img]http://netsquirrel.com/assets/msconfig_win7_5.gif[/img]

Yukarıdaki resimdeki Don't show this message again kutuyu işaretle ve restat değil de Exit Without Restart bas çık.

[size="4"][color="#0000FF"][b]Dipnot:[/b][/color][/size]Bu işle işletim üzerine yapılanıdır yani işletim sistemini kandırma gibi bir şeydir.Donanım için biostan boot seceneklerinde birinciyi HDD yapınız birdaha format atmayacaksanız,ikinciyi cd*dvd seçili tutun,ötekileri disabled yapabilirisin.Bu işlem ilk açılışta faazla donanım taratmasını azaltarak direk hdd yi görecek ondan sonra işletim sisteminin acılış evresine çabuk girişi sağlayacaktır.Yukarıdaki işlem cpu nuz çift yada dört işlemli ise yapmanızda fayda var.Deneyiniz.

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

bence tek çekirdekle dahi açılmış olsa bırakın bir saati bence 5 dk. dahi bir sistemin açılma süresi için oldukça fazla bence sizin sistem yandığında değişmediğiniz işlemci ve hdd de sorun yok gibi gösteriyor olabilir ancak Passmark, 3D Mark gibi test programları indirip sistemi komple test ettirin winrar da 2 gb kadar bilgiyi %100 en iyi sıkıştırma oranında sıkıştırın çünkü winrar sıkıştırmada işlemcinin tüm gücünden faydalanır bu esnada bozuksa hata verebilir hdtune, hard drive inspector gibi yazılımlarla harddiski kontrol ettirin

Link to comment
Share on other sites

Başlangıçta geç açılmanın sebebi hdd sata kablosu yada ram'in slotunda onaması sonrası gevşemesi veya herhangi bir başka nedenle (dikkatsizlik, acemilik, başlangıçlangıçta çalışan programlardan birinin yada bazılarının problem çıkarması vs.)geç açılma olduğunu ama daha sonra aceleci ve sabırsız davranılarak bilgisayarın defalarca düğmesinden yeniden başlatılmasıyla hdd'ye zarar verildiğini düşünüyorum.
CHKDSK ile (chkdsk c: /r /f) yada hdd regenerator programıyla taramanı tavsiye ederim.
Not: HDD Regenerator daha iyi bir çözüm..

Link to comment
Share on other sites

öncelikle merhaba yukarıda yazılanlar hızlı açmana yarıyabilir fakat harddisk bozukmu emin olamassın. bu sorun genel olarak harddisk yani hdd den kaynaklanabilir sana tavsiyem ilk başka yavaş xp kur daha sonra kurulum bitince çalıştır/cmd/chkdsk yap ve harddiskte herhangi bi badsector cıkarsa hdd regenerator die bi program var onu indir ilk açılışta biostan boots cd yap daha sonra otomatik olarak kendisi başlıcaktır burda sırayla 1+enter+enter yaparak tamir başlat ve tamir bitene kadar bekle arıza varsa otomatik olarak program algılayıp temizlicektir .varsayalımki badsector cıktı ve temizlendi işletim bitince tekrardan windows7 kur ve ilk açılışı öyle dene. eğer hiçbir badsector cıkmassa sana tavsiyem eş dost arkadstan bi harddisk bulman boyutu onemli değil birde o hard diske windows7 kur öyle acılışını bekle . bakalım ne kadar zaman sürücek . yardımcı olabildiysem sevinirim

Edited by Canerq7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...