Jump to content

Artık Araçlar Birbiri Ile Konuşacak!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Artık araçlar birbiri ile konuşacak! [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.veteknoloji.com/artik-araclar-birbiri-ile-konusacak-44632--.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]20 Ağustos 2011 Cumartesi, 16:25[/b]

[quote] [b] Birçok marka yol güvenliğini daha iyi hale getirmek için araçların birbiriyle olan iletişimini kurmaya çalışıyor.

Mercedes'ten Volvo'ya General Motors'tan Ford'a dev üreticilerin henüz konsept aşamasında olan bu çalışmaları yaygınlık kazandığında artan şehir içi trafiğindeki görünmez kazaların minimuma düşmesi hedefleniyor. Araçtan araca iletişim için 'LTE mobil iletişim ağını' ilk kullanan marka Ford'un tanıttığı sistem araçların birbirleriyle gerçek zamanlı iletişim kurarak sürüş şartları hakkında bilgi alışverişinde bulunmasını ve tehlikeler hakkında diğer kullanıcılara bilgi vererek güvenliğin artırılmasını sağlıyor. Saniyenin onda biri içerisinde mesaj alıp gönderebilen akıllı araçlar, sürücülerin ve araç güvenlik sistemlerinin farkına varamayacağı tehlikeler konusunda önceden uyarı gönderiyor.

Ford, mevcut sistemlerle karşılaştırıldığında çok daha hızlı veri iletimi sağlayan yeni mobil iletişim ağı LTE'yi (Long Term Evolution - Uzun Vadeli Evrim) kullanarak araçtan araca iletişimi sunan öncü otomobil üreticisi oldu. Ford'un araçtan araca iletişim teknolojisi; araçların birbirine tehlike, sürüş şartları ve trafik bilgisi konularında güncel bilgi aktarımı sağlıyor. Lokal radyo frekansları ve en son mobil telefon ağı teknolojisine dayanarak geliştirilen araçtan-araca iletişim sistemi, her otomobillin diğer araçlara mesaj gönderebilmesini sağlıyor ve onlara ileride karşılaşacakları yol durumu hakkında önceden bilgi vererek hazırlıklı olmalarına imkân tanıyor. Örneğin; önde giden S-MAX'ın sert bir fren yapması, arkadaki S-MAX'ta 10 milisaniye içerisinde görüntülenen bir acil durum sinyali üretiyor. Şerit Takip Sistemi, Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı, Trafik İşaretleri Okuma Sistemi gibi teknolojiler, sürücüye otomatik olarak yardımcı olabiliyor.
[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...