Jump to content

Özgür Web Teknolojileri Günleri İçin Son Günler...


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Özgür Web Teknolojileri Günleri 2011 Etkin Katılım İçin Son Günler[/b][/color][/size]

[img]http://pardus-linux.org/dosyalar/imagecache/resim_250/haber/owtg_0.png[/img]

Daha önce haberini yapmış olduğumuz Özgür Web Teknolojileri Günleri 2011 Etkin Katılım Çağrısı'nın üzerinden yaklaşık bir ay geçti ve etkinliğe etkin katılım sağlayacak olanlar için başvurular birkaç gün sonra (1 Eylül'de) sona eriyor.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve 3 paralel oturumda, 40′tan fazla konuşmacının 34 farklı konu ile yer aldığı, yaklaşık 750 kişinin katıldığı etkinlik bu yıl 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.
Etkinliğin ana konu başlıkları şu şekilde olacak:

Özgür web uygulamaları
Özgür web teknolojileri, özgür web programlama dilleri ve çatıları
Özgür web standartları
Özgür web güvenlik uygulamaları
Türkiye’de geliştirilen özgür web yazılımları
Türkiye’den kurumsal uygulama örnekleri
Türkiye’deki özgür web topluluklarının kendini tanıtması

Önerilerin alınacağı son gün 1 Eylül 2011 olarak belirlenen etkinlikte, öneri türleri ve biçimi şu şekilde belirlenmiş:

Seminer: Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Sunular 50 dakikayı aşmayacak biçimde hazırlanmalıdır.

Atölye Çalışması: Belirli bir konunun uygulamalı olarak bir laboratuvarda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. 25 kişiyi aşmayacak kısıtlı sayıdaki tüm katılımcılar bilgisayar başında olacaklardır. Atölye çalışmaları 120 dakikalık hazırlanmalıdır.

Kısa Bildiri: Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 15 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanacaktır.

Çalışma Toplantısı: Özgür web teknolojileri konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir.
Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.
Program kurulu çalışma toplantısı önerilerini camianın ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve etkinlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.

Öneri Yöntemi: Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildirilerin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı tahahhüt ederler. Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı, konuşmacı(lar), programda yer alacak birkaç satırlık özeti ile oturumun ana hatları maddeler halinde e-posta ile program-kurulu at ozgurwebgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.

Etkinliğin adresi : http://www.ozgurwebgunleri.org.tr/
Kaynak : LKD Duyuru

[right][size="2"][color="#FF0000"][u][b]KAYNAK: [code]http://pardus-linux.org/haberler/2011/08/%C3%B6zg%C3%BCr-web-teknolojileri-g%C3%BCnleri-2011-etkin-kat%C4%B1l%C4%B1m-i%C3%A7-son-g%C3%BCnler[/code][/b][/u][/color][/size][/right][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...