Jump to content

Tv'yi Bırak Telefonuna Bak


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] TV'yi bırak telefonuna bak [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/18411053.asp?gid=234[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]4 Ağustos 2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]İngiltere’de akıllı telefon bağımlılığı sonunda televizyonun da önüne geçti. [/color]

Hürriyet'i Takip Et
Video dosyalarını farklı formatlara dönüştürünElinizdeki video dosyalarını değişik cihazlara ak...Kalabalıklaşan masaüstündeki tüm simgeleri gizley...Bilgisayarınızın masaüastü bir zaman sonra karmak...TV'yi bırak telefonuna bak4 Ağustos 2011İngiltere’de akıllı telefon bağımlılığı sonunda televizyonun da önüne geçti.İngiltere’nin medya düzenleme kurulu Ofcom tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 12-15 yaş ararı çocukların neredeyse yarısı akıllı telefon bağımlısı haline gelmiş durumda. Çocuklar akıllı telefonları yemek yerken, sinemada, hatta uyumaya hazırlanırken bile ellerinden düşürmüyor.

Ofcom’un verdiği verilere göre, İngiltere’de akıllı telefon sahibi yetişkinlerin oranı sadece yüzde 27 iken, gençlerde bu oran yüzde 47. Gençlerin yüzde 60’ı, “akıllı telefonların kendileri için bir bağımlılık haline geldiğini” itiraf ederken, yüzde 71’i telefonlarının sürekli açık olduğunu belirtti.

Araştırmaya katılan 12-15 yaş arası 521 gencin yüzde 34’ü yemek yerken, yüzde 47’si tuvalet veya banyoda, yüzde 27’si ise sinema, kütüphane veya tiyatroda cep telefonlarını kapatmadıkları veya kullanmaya devam ettiklerini ifade etti.

Araştırmanın başını çeken Ofcom yetkilisi James Thickett, Apple iPhone’un hızlı yükselişine rağmen gençler arasında Blackberry’nin hala en çok tercih edilen akıllı telefon markası olduğuna dikkat çekti. Verilere göre, gençlerin yüzde 37’si Blackberry, yüzde 17’si ise iPhone kullanıyor.

Thickett, gençlerin akıllı telefonları en çok sms atmak için kullandıklarına değinirken, müzik dinleme, oyun oynama, sosyal paylaşım ağlarını ziyaret etmenin zamanla televizyon izledikleri vaktin yerini aldığını belirtti. Araştırnaya göre, gençlerin yüzde 60’ı telefonlarına indirdikleri uygulamalardan da yararlanıyor.





[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...