Jump to content

Explorer Kullananların Iq'su Daha Düşük


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Explorer kullananların IQ'su daha düşük [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.haber5.com/explorer-kullananlarin-iqsu-daha-dusuk-haberi-141688.aw [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]02 Ağustos 2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]İnternet tarayıcısı kullanımı ile zeka arasındaki bağlantı[/color]

Yapılan bir çalışma internet tarayıcısı kullanımı ile zeka arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Internet Explorer’ın eski versiyonlarını kullananlar için durum pek de iç açıcı değil...

AptiQuant adlı Kanada firmasının yaptığı “IQ ve Tarayıcı Kullanımı” isimli çalışmada 16 yaşın üzerindeki 101 bin 326 kişinin IQ değerleri kullandıkları internet tarayıcılarına göre gruplandırıldı.

Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre, çalışmanın sonucunda 2011 yılında hâlâ Internet Explorer 6 kullanan insanların ortalama IQ değeri 80 civarında iken Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama 110; Opera ve Camino kullanıcıları ise ortalama 120 IQ değerine sahip olduğu ortaya çıktı.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi kullanılan Internet Explorer versiyonu yükseldikçe ortalama IQ değeri de hızla yükselmekte.

İnternet sayfaları ile uyumsuzluk problemleri bilinen ve geliştiriciler tarafından hiç sevilmeyen Internet Explorer 6, yapılan bu araştırma sonuçları ile daha fazla şakaya konu olacak gibi gözüküyor.

[img]http://www.haber5.com/img/explorergrafik.jpg[/img]

Araştırmanın asıl anlatmaya çalıştığı nokta ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih ediyorlar.


[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

[color="#FF0000"][b]'IE kullanıcıları düşük zekalı' haberi sahte çıktı[/b][/color]

BBC'nin de aralarında bulunduğu birçok medya kuruluşunun haberleştirdiği, Internet Explorer kullanıcılarıyla ilgili araştırmanın sahte olduğu ortaya çıktı.

AptiQuant adlı danışmanlık şirketi tarafından internet kullanıcılarına yapıldığı iddia edilen IQ testinin gerçek olmadığı belirtildi.

Durum, şirkete ait olduğu izlenimi yaratılan ve araştırma sonuçlarının yayımlandığı internet sayfasının son zamanlarda kurulmuş olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıktı.

Internet sayfasında yayımlanan şirket fotoğraflarının da Paris'teki bir kurumun internet sayfasından çalınmış olduğu anlaşıldı.

Sahte olduğu anlaşılan araştırma sonuçlarında internet tarayıcısı olarak Internet Explorer (IE) kullananların zekasının ortalama zekadan daha düşük olduğu öne sürülmüştü.

Gerçek olmadığı ortaya çıkan haberi yapan medya kuruluşları arasında BBC'yle birlikte, CNN, Daily Mail, Telegraph ve Forbes de yer alıyor.

İddia tepki çekmişti
Birçok medya organı tarafından yayılan araştırmanın sonuçları, IE kullanıcılarının sert tepkisine neden olmuş, bazı kullanıcılar, Kanada şirketi AptiQuant'a dava açma tehdidinde bulunmuşlardı.

Sahte olduğu anlaşıan araştırma kapsamında 100 binden fazla internet kullanıcısına bedava IQ testi yapma fırsatı verildiği, ve oluşturulan veri tabanında bu kişilerin kullandıkları tarayıcıların kayda geçirildiği öne sürülmüştü.

Sonuçlara göre IE kullanıcılarının ortalama zekası 80 civarında, Chrome, Safari ve Firefox kullanıcılarının 100'ün üstünde çıktığı iddia edilmişti.

[quote]http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/08/110803_ie_eq_hoax.shtml[/quote]

Link to comment
Share on other sites

En sondaki şu cümle olayın amacını açıklıyor:

[b]Araştırmanın [u]asıl anlatmaya çalıştığı nokta[/u] ise yüksek IQ değerine sahip insanların daha çok araştırmaya, yeniliğe ve gelişmeye açık olmaları. Bu özellikleri nedeniyle de [u]yeni çıkan bir güncellemeye ya da uygulamaya karşı direnç göstermek yerine uyum sağlamayı[/u] tercih ediyorlar. [/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...