Jump to content

Dizüstünde 5 Kat Hızlı İnternet


gαяƒι™

Recommended Posts

Dizüstünde 5 Kat Hızlı İnternet

intelwirelessog4.jpg

Intel, kablosuz yaşamı bir adım daha öteye taşıyarak Intel Next-Gen Wireless-N ağ bağlantısının tanıtımını yaptı. Yeni ürünle, 5 kat daha hızlı internet, mümkün olabilecek.

Ürün, Intel Centrino Duo taşınabilir teknoloji ve diğer Intel tabanlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılan kablosuz bağlantı parçalarının kablosuz ağlara daha sağlıklı bağlanmasını sağlayacak bir gelişme olarak değerlendirildi. İnternet kullanıcılarının geniş bant kullanımı gerektiren yüksek çözünürlüklü film, müzik ve görüntülere olan talebin artması ile daha güçlü bir ağ bağlantısı ihtiyacı ortaya çıktı. Bu gerekliliği öngören Intel yetkililerinin geliştirdiği Next-Gen Wireless-N teknolojisi ile 5 kata kadar daha fazla performans ve 2 kat düzeyinde daha geniş kablosuz erişim sahası sağlanıyor.

HD filmler, sorun olmayacak

Ürün, aynı zamanda pil ömrünü bir saate kadar uzatıyor. Wireless-N (Kablosuz ağ) teknolojisi, özellikle birden fazla insan aynı anda kablosuz ağa eriştiğinde ya da ses ve görüntü gibi yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalarda da etkili çözüm sunuyor.

Ortamdaki ölü noktaların sayısını azaltıyor, HD filmler gibi yüksek çözünürlük kullanan eğlence deneyimlerini optimize ediyor.

"Connect with Centrino" programı

Bu gelişmelerin yanında "Connect with Centrino" (Centrino ile Bağlan) programını başlatan Intel, uyumluluk ve performans yakalayabilmek için belli başlı erişim noktası (EN) sağlayıcılarından Asus, Belkin, Buffalo, D-Link ve Netgear gibi firmalarla birlikte çalıştı.

Ürünün birden çok erişim noktası ile birlikte çalışabilme özelliği belgelenirken, erişim noktaları da Intel'in zorlu ve gerçek hayata uygun testlerinden geçip sertifikalandırıldı.

Böylelikle sertifikalı ürünler kullanıcılara daha büyük bir güven içerisinde bağlanma seçeneği verecek ve paketlerinin üzerinde "Connect with Centrino" ibaresi bulunacak.

Dijital eğlence keyfini artırıyor

Intel'in kablosuz teknolojiler üzerinde yaptığı araştırmalarla beklentilerin yüksek oranda karşılanacağını belirten Intel Taşınabilir Platformlar Grubu Kablosuz Pazarlama Direktörü Dave Hofer, “Intel Core™ 2 Duo işlemci tabanlı Centrino Duo dizüstü bilgisayarlara Wireless-N teknolojisinin entegre edilmesiyle, tüketicilerin evdeki ağ oluşumlarından ve dijital eğlence ortamlarından keyif almaları için gereken hız, kapsama alanı ve aynı anda birkaç işi bir arada yürütebilme özelliği sağlanıyor. Ayrıca, yeni “Connect with Centrino” logomuza sahip erişim noktaları tüketicileri gerçekten uyumlu bir Wireless-N sistemi satın aldıklarına ikna edecektir” dedi.

Üçlü ve güçlü ortaklık

Intel Centrino Duo, Intel Next-Gen Wireless-N ve Intel Core2 Duo işlemciler birleşerek kullanıcılara maksimum verim ve keyif sunuyor. Kablosuz iletişim özgürlüğü, minimum enerjiyle çalışan ve aynı anda 2 işlem yapan çift çekirdekli işlemciyle destekleniyor.

Bu üçlü ortaklıkla, HD görüntülerin seyredilmesi ve tekrar oynatılması daha kolaylaşıyor, MP3 çalara yüklenmesi istenen şarkıların dijital formata çevrilmesi işlemi hızlanıyor ve en son virüs koruma güncellemeleri hızla gerçekleştiriliyor.

Intel Next-Gen Wireless-N teknolojisi, "Connect with Centrino" ibaresi ile birlikte, Ocak ayının sonuna doğru Microsoft Windows Vista'nın çıkışı ile eş zamanlı olarak, Intel Centrino Duo mobile teknolojisine sahip dizüstü bilgisayar üreten Acer, Asus, Gateway ve Toshiba gibi OEM'ler (orijinal parça üreticileri) aracılığı ile piyasaya sunulacak.

Bilgi için: intel.com.tr

Kaynak : Shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...