Jump to content

Açık Sanallaştırma Birliği (Ova) Duyuruldu


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Açık Sanallaştırma Birliği (OVA) Duyuruldu[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/05/ova.png[/img]

HP, IBM, Intel ve Red Hat’in yönetici üyeliğini yaptığı ve Kernel tabanlı sanallaştırma makinelerinde (KVM), sahipli çözümlere alternatif çözümleri teşvik etmek amacını güden Açık Sanallaştırma Birliği (Open Virtualization Alliance (OVA)) duyuruldu. Yönetici üyeler dışında, birliğin ilk üyeleri olarak şimdilik, BMC, Eucalyptus ve SUSE bulunuyorlar. Birlik, KVM adaptasyonunu arttırmak isteyen tüm firmaları katılıma çağrıyor.

Birlik, en iyi KVM tabanlı çözümleri üretmek, konuyla ilgili en iyi ve detaylı eğitim belgelerini yayımlamak ve pazarı eğitmek amacını güdüyor. Özellikle pazarlama firmaları ve sunucu endüstrisinde, KVM tabanlı çözümlere olan uyum ve güvenilirliğin arttırılması hedefleniyor.

Birlik, “yazılımlar, teknoloji haritaları, özellikler ve geliştirme, topluluk prosesleri gelişimi dahilinde devam edecek” açıklaması ile OVA’nın, topluluğun KVM yönetiminin yerini almayacağını belirtiyor. Bu yönetimin büyük bir kısmı, Red Hat’in 2008′de KVM geliştiricisi Qumranet’i almasıp KVM tabanlı sanallaştırma çalışmalarına yoğunlaşınca, Red Hat merkezli duruma geçmişti. IBM’in ise konuyla ilgili olarak, Red Hat ile geliştirme ve mühendislik ilişkileri mevcut.

KVM sanallaştırma teknolojisi, hipervizör olarak Xen yerine, büyük oranda Linux çekirdeği kullanıyor ve GNU/Linux, Windows ve diğer ev sahibi sistemlerde çalışabiliyor. KVM, Linux 2.6.20 çekirdeğine dahil olmuş ve sonrasında çekirdek ile paralel olarak gelişimine devam etti. KVM, 64TB ana bellek ile 4096 çekirdek sunucusuna kadar destek verebiliyor ve OVA’nın belirttiğine göre, SPECvirt performans testlerinde en üst sıralarda yer alıyor.



Kaynak: h-online.com[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...