Jump to content

Intel Xeon E7


quadcore
 Share

Recommended Posts

10 Çekirdekli 20 Kollu Canavar: Intel Xeon E7


[img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1305291225__displayeraspx.jpg[/img]

Intel , Sandy Bridge üzerinde, ilk 10 çekirdekli PC işlemcilerini de içeren Intel Xeon E7 ailesini çıkarttı. Şu ana kadarki 8 çekirdek bariyeri aşılmakla kalmadı, HT ile aynı anda 20 adet kod işlemi yürütebilmesiyle de sanal 20 çekirdek gücüne ulaşılmış oldu. Tamamı 32 nm’lik Westmere mimarisi üzerine üretilen bu çekirdekler, işlemcilerde 6, 8 veya 10 olarak kullanılmış, biri haricinde hepsi HT özelliğine sahip. çekirdek sayısına göre 18, 24 veya 30 MBlık bir önbelleğe sahipler. 4 kanal bellek desteği üzerinden, 16 slotta maksimum 2 TB bellek kapasitesi de kullanılabilir durumda. Bu bellekler, ECC özelliğine de sahip olabilir. 18 ayrı model olan E7 işlemciler, LGA1567 soket platformu üzerinde kullanılıyorlar. Selefine göre, enerji tüketiminde de %40 civarında verim artışına sahip.

Intel Xeon E7 ile Super PC kurmak mümkün hale gelirken, Intel, esas pazarın bulunduğu alt sınıfı da unutmuyor, yine aynı mimari üzerinde, biri çift, on tanesi quad olmak ve tamamı HT destekli olmak üzere 11 işlemciden oluşan E3 1200 ailesini de duyurdu. Seleflerine göre %30 performans artışıyla gelen bu aile de üst segment E7′ler ile aynı platformu kullanıyorlar: LGA 1567. Doğal olarak da yine 4 kanal desteğiyle ve 16 slotta 2 TB ECC ram desteği mevcut.

Fiyatlara gelince, Intel Xeon E7 ailesinde, 2.13 GHz saat hızında, 8/16 çekirdekli E7 2830, 1779 Dolarlık fiyat etiketiyle, sınıfının F/P şampiyonu olmaya aday. E3 ailesinde ise, fiyatlardan ve performanslardan ziyade, işlemcilerin TDP değerleri ile farklılıklar oluşuyor.
kaynak: hardwaremania Edited by quadcore
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...