Jump to content

Skype'ın Linux İçin Çıkmaya Devam Etme Akıbeti


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Skype'ın Linux İçin Çıkmaya Devam Etme Akıbeti[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/05/skype.png[/img]

İnternet üzerinde bir anında mesajlaşma, görüntülü ve sesli iletişim ürün ve hizmeti olan Skype, Microsoft tarafından 8.5 milyar dolara satın alındı.

Önceki raporlara göre, Google ve Facebook da Skype için yarıştaydılar. Ancak Google ilgilenmediğini belirtti. Facebook ise, Microsoft’un yaptığı teklifin neredeyse yarısında kaldı. Noktayı, 8.5 milyar dolar ile Steve Ballmer koydu. Böylece Skype, eş zamanlı iletişim ürünleri ve servisleri ve mevcut üyeleri ile Microsoft’a geçti.

2003 yılında Skype Beta sürümü yayımlanmıştı. 2010 yılı itibariyle 663 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı var. Yine 2010 senesinde 170 milyon kullanıcı Skype ağına bağlandı ve 270 milyar dakika sesli ve görüntülü iletişim gerçekleştirildi.

Skype, mevcut durumunda Xbox, Kinect ve Windows Phone uygulamalarını destekliyor. Microsoft, Skype’nin Xbox Live, Lync, Outlook ve diğer uygulamlarla entegre edileceğini belirtiyor.

Bu, satın almanın GNU/Linux topluluğunu ilgilendiren kısım ise, Skype uygulamasının GNU/Linux sürümünün akıbeti olacak. Microsoft’un duyurusunda yaptığı açıklamaya göre, Windows dışı platformlar için sürümlerin geliştirilmesine ve desteklenmesine devam edilecek. Ancak Microsoft’un sözünü tutup tutmayacağını zaman gösterecek. Zira Skype GNU/Linux sürümünün geleceği, artık tamamen Microsoft’un inisiyatifinde. An itibariyle, Skype 2.2 Beta sürümü GNU/Linux için mevcut. Ya da çözümümüz, GNU FreeCall‘da mı?



Kaynak: dailytech.com, microsoft.com[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...