Jump to content

Ios 5 Ile Birlikte Ota Desteği Geliyor!


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

İlk olarak iPhone’da kullanılan ve iPhone OS adı verilen Apple’ın mobil işletim sistemi, daha sonra iOS adını aldı. Bunun sebebi belki de artık bu işletim sisteminin sadece iPhone ait olmamasıydı. Artık iPhone’un yanında iPad, iPod Touch ve Apple TV de küçük farklılıklarla birlikte aynı işletim sistemini kullanıyor.


Apple, uygulama desteğinde olduğu kadar iOS konusunda da kullanıcılarına başarılı bir destek sunuyor. Android’li bir akıllı telefon aldığınızda 2 güncellemeden fazla alamayacağınız neredeyse kesin gibi. Fakat Apple, iPhone 3G’ye desteğini çok kısa bir süre önce kesti. Dolayısıyla iOS güncellemeleri Apple’ın önemli avantajlarından biri.

Fakat son yıllarda iOS cihazları ciddi biçimde gelişti. Donanım ve yazılım konusunda yaşanan gelişmeler sonucunda artık güncellemelerin boyutları da oldukça büyük. Örneğin sadece takip dosyalarını düzenleyen iOS 4.3.3 güncellemesi bile 666.2 MB büyüklüğünde. Büyük güncellemeler ise 800MB’ın üzerine çıkabiliyor. Bu güncellemeleri yüklemenin tek yolu ise telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak ve uzunca bir süre beklemek.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/834/iosota.png/][img]http://img834.imageshack.us/img834/8444/iosota.png[/img][/URL]


Bu sebeple Apple ve Verizon’un yeni bir güncelleme yükleme sistemi üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Android’in kullandığı ‘OTA’ yani kablosuz güncelleme özelliğine benzeyeceği belirtilen sistem, kablo üzerinden bilgisayara bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Yani örnek vermek gerekirse iOS 5 yayınlandığında siz cihazınızdan ‘yükle’ seçeneğini tıklayacaksınız ve siz hayatınıza devam ederken güncelleme Wi-Fi ya da 3G üzerinden cihazınıza yüklenecek.

Apple’ın Verizon ile birlikte çalışıyor olması bu sistemin öncelikle Verizon iPhone 4’e geleceği yönünde söylentiler doğuruyor. Ancak iOS 5 ile birlikte tüm iOS cihazlarının bu özellikten faydalanması bekleniyor.


KAYNAK: iPhoneYardim.NET
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...