Jump to content

Nokia'dan Çift Ekranlı 3D Cep Telefonu!


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Nokia'dan Çift Ekranlı 3D Cep Telefonu![/b][/color][/size]

Üç boyutlu görüntü sağlayabilen bir ekranın yanı sıra standart 2D bir ekrana da sahip olan bir telefona ne dersiniz? Nokia'nın bu konuda önemli projeleri var. İşte ayrıntılar:

3D teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. Yakın gelecekte özellikle mobil cihazlarda yaygın olarak kullanılacağı düşünülen bu teknoloji henüz gündelik kullanım için gelişimini tamamlamış değil ancak firmalar bu teknolojiye şimdiden yatırım yapmaya başlamış durumda.

[img]http://static.shiftdelete.net/img/article_new/nokia_3d_patent_haber11304523886.jpg[/img]

Windows Phone 7 konusunda Microsoft ile anlaşarak şu anda önemli bir değişim sürecine giren Nokia, 3D konusuna önem veren isimlerden biri olarak karşımıza çıktı. Unwiredview sitesinin fark ettiği patent başvurusuna göre Nokia, istiridye kapaklı ve çift ekranlı bir cihaz hazırlamayı düşünüyor.

[img]http://static.shiftdelete.net/img/article_new/nokia_3d_patent_haber21304523897.jpg[/img]

Başvuruya göre ana ekran 3D teknolojisine sahipken, diğer ekran 2D görüntü sunuyor. Altta kalan 2D ekranın aynı zamanda cihazın kontrolünü sağlayan dokunmatik panellere sahip olacağı da belirtilmiş. Bu cihazda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise 3D ekranın hemen üstüne konumlandırılan kameraya dair. Bu kamera kullanıcının göz hareketlerini algılayacak ve 3D görüntünün en uygun açıda görülebilir olmasını sağlayacak.

AR-GE çalışmalarına önemli kaynaklar ayırdığı bilinen Nokia, özellikle büyük umutlar bağladığı 2012 yılına buna benzer sürpriz bir cihazla adım atabilir. Kim bilir belki de Nokia ve Microsoft büyük anlaşmaya yakışır bir bomba ile mobil dünyanın karşısına çıkmaya hazırlanıyordur.

KAYNAK: SDN[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...