Jump to content

Balerin Şadan Aydemir vefat etti


mavikiz

Recommended Posts

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen, sanat yaşamları boyunca birçok şeyi paylaştıkları Aydemir için söylenecek çok şey olduğunu belirterek, sanatçının kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı da sanat yaşamındaki saygınlığını daha konservatuvar yıllarında kazanan Aydemir'in meslek hayatı boyunca sanata katkılarıyla adından söz ettirip, genç sanatçılara öğretileriyle yol gösterdiğini söyledi.

Buharalı, öğrencilerinin, gelecek nesillere sanatçıdan öğrendiklerini aktararak Aydemir'ın adını yaşatacaklarını belirtti. Şadan Aydemir'in eşi Cevat Aydemir ile Devlet Opera ve Balesi sanatçısı kızı Ayşegül Aydemir'in başsağlığı dileklerini kabul ettiği törene sanatçının ailesi, yakınları, öğrencileri ile Devlet Opera ve Balesi sanatçıları katıldı. Sanatçı, sahneden alkışlarla uğurlandı. Şadan Aydemir, Kocatepe Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-ŞADAN AYDEMİR KİMDİR?-

1947 yılında doğan sanatçı, 1955 yılında girdiği Ankara Konservatuvarı Bale Bölümünden mezun olarak 1965 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1987 yılında Ankara Devlet Konservatuvarında İrina İliçov'un yanında karakter dansları eğitimi alan sanatçı, 1990 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Koreoloji Bölümünü birincilikle bitirerek İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü'nü kazandı. 1998 yılında Ankara Devlet Konservatuvarında bale dansçılığı dalında yüksek lisans programını tamamlayan Aydemir, 1993'den bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde bale repetitörü, 1998 yılından beri de Ankara Devlet Konservatuvarında karakter dansları eğitmenliği yapıyordu

(haber7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...