Jump to content

Mersin'de 'Ermeni Soykırımı Masalı' sahnelendi


mavikiz

Recommended Posts

Çukurova Kültür Merkezi topluluğunca Silifke Belediyesinin düğün salonunda sahnelenen, Adana'da Ermeniler ile Türkler arasında geçen olayları konu alan oyunu, ilköğretim okulu öğrencileri izledi. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle oyunun yazarı İdris Şahin ve tiyatro ekibine teşekkür etti.

1787.jpg

İdris Şahin ise, bir yıldır sahnelenen oyunu yaklaşık 60 bin kişinin izlediğini, 1909-1920 yıllarında Adana'da Ermenilerle Türkler arasında geçen olayları ve Fransız-Ermeni işbirliğini konu alan oyunun tarihi belgelerden yararlanılarak hazırlandığını söyledi.

''Ermeni soykırımının tarih çarpıtılarak siyasi maksatlarla ortaya atılan asılsız bir iddia olduğunu'' belirten Şahin, ''Katliama uğrayan Türklerdir. 523 bin Türkü kadın-erkek, çoluk-çocuk, yaşlı-genç demeden hunharca katletmişlerdir'' dedi. Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine de tepki gösteren Şahin, ''Dink, demokrat bir gazeteciydi. Fikirlerini tasvip etmiyorum, ancak bu bir katliam, insanlık dışı davranıştır. Biz şiddete her zaman karşıyız'' diye konuştu. Oyunun, yarın da Belediye Kültür Merkezi salonunda ücretsiz sahneleneceği bildirildi.

AA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...