Jump to content

Bülent Arınç, şiir kaseti ile geliyor


mavikiz

Recommended Posts

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklara 'şiir jesti' yapmaya hazırlanıyor. TBMM Başkanı Bülent Arınç, ünlü tiyatro ve sahne sanatçıları ile birlikte şiir albümü çıkaracak.

33412.jpg

Albümde, şiirin zirve isimleri Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu ve Cemal Süreya gibi şairlerin eserleri yer alacak. Seslendirmeleri ise sahne dünyasının şöhretli simaları Müşfik Kenter, Rutkay Aziz, Kenan Işık, Tamer Karadağlı yapacak. Şiirler ayrıca kitap haline getirilecek. 18 şiirden oluşacak albüm için TBMM Başkanı Bülent Arınç da bu hafta içerisinde stüdyoya girecek. Arınç, Cahit Külebi'nin memleket hasretini anlatan 'Hikaye' isimli şiirini okuyacak. 5 bin adet basılacak olan CD ve şiir kitabı, 23 Nisan törenleri için Ankara'ya gelecek öğrencilere ücretsiz dağıtılacak.

Meclis'in çıkaracağı şiir albümü ve kitabı 'Güneşe Âşık Çocuk' ismini taşıyor. Cahit Külebi'nin eseri olan bu şiiri tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter seslendirecek. Albümde yer alacak bazı şiirlerle bunları okuyacak ünlü isimler şunlar: Rutkay Aziz (Fotoğraf - Cemal Süreya), Tamer Karadağlı (Küçük Resim - Bedri Rahmi Eyüboğlu), Cem Davran (Ben En Çok Babamı Sevdim - Can Yücel), Metin Serezli (Çocuk - Necip Fazıl). Şiir albümünde yaşayan şairlerin eserlerine de yer veriliyor. Mustafa Ruhi Şirin ve Ataol Behramoğlu, kendi şiirlerini seslendirecek.

zaman

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...