Jump to content

NASA Uzaya Öğretmen Yolluyor


Iceberg

Recommended Posts

NASA Uzaya Öğretmen Yolluyor

258652.jpg

Eski bir öğretmen olan Barbara Morgan, NASA’nın kadrolu astronotu olarak, Haziran’da Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yapılacak çalışmalara katılacak.

HOUSTON - Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın Haziran ayında fırlatacağı uzay mekiğinin mürettebatı arasında eski bir öğretmen de yer alacak.

Barbara Morgan, çocukluğundan beri uzaya ilgi duyuyordu; ama o dönem bir kadının astronot olması neredeyse imkansızdı. Bu yüzden, o da diğer tutkusu olan öğretmenliği seçti.

Ancak NASA 80’li yıllarda uzay programına ilgiyi arttırmak için kapılarını tüm sivillere açınca, eski öğretmen hayalini gerçekleştirme fırsatı elde etti.

NASA’nın sınavlarını geçen Barbara Morgan, 1986’da uzay mekiği Challenger mürettebatından uzaya gidecek bir astronotun yedeği olmayı başardı. Fakat Challenger kalkışından hemen sonra infilak etti.

Ama bu Barbara Morgan’ı engellemedi; 1998’de eski öğretmen NASA’nın astronot kadrosuna dahil oldu ve yakında hayalini kurduğu uzayı görebilecek.

Morgan eski mesleğinden de tamamen kopmuş değil. Fırsat buldukça çocuklara uzayla ilgili bilgilerini aktarıyor.

NASA, 5 mürettebatla birlikte 11 günlük bir görev için Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan Morgan’ın çocuklara uzaydan da eğitim vermesinin yollarını araştırıyor.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...