Jump to content

Pardus 2011 Lxde (Bonobo) 2.deneme Sürümü Çıktı!


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#006400"][b]Pardus 2011 LXDE (Bonobo) 2.Deneme Sürümü Çıktı![/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/01/comak.png[/img]

Necdet Hoca ve ÇoMaK ekibi, hızla hedeflerine doğru ilerliyorlar. Sürüm takviminde duyurdukları gibi, Pardus kullanıcılarına güzel bir “Sevgililer Günü” hediyesini ÇOMÜ sunucularına koydular. İlk sürümü VBox kalıbı olarak dağıtılan KDE bağımsız Pardus, bu kez ISO kalıbı olarak, 32 ve 64 Bit seçenekleri ve Bonobo kod adı ile yayımlandı. Gerisini ÇoMaK‘tan okuyalım.

KDE’siz LXDE’li PARDUS 2011 [Bonobo]


ÇoMaK takviminde açıkladığımız gibi KDE’siz 2011+ÇNazar’dan sonra bu özel günde ÇoMaK Ekibi olarak hazırladığımız bu 2. sürümde, Pardus’u LXDE masaüstü ortamıyla beraber kullanabileceksiniz. ÇoMaK ekibi olarak Pardus+LXDE üzerinde Manager Ailesinden Kaptan dışındaki diğer managerlar kurulu halde gelmektedir.

Bu süreç içerisinde LXDE’den başka Enlightenment ile ilgili de çalışmalarımız olduğundan en kısa zamanda Pardus+Enlightenment seçeneğini de sunmaya çalışacağız.

Pardus+LXDE seçeneğinde Managerların ve LXDE ortamının ufak tefek eksikleri olsa da bu sürüm KDE’ye alternatif olabilecek şekilde kullanılabilecek bir test sürümü niteliğindedir. Bundan dolayı bu sürümü iso şeklinde dağıtıma vermeyi uygun gördük.

Pardus+LXDE masaüstü ortamı için http://x86-64.comu.edu.tr/bonobo/ adresinden bilgisayarınızın işlemcisine göre 32 ya da 64 bit sürümlerinden birini indirmeniz gerekecektir. Bu sürümde standart bir Pardus kurulumu yapma olanağı bulabileceksiniz. Bu masaüstü ortamıyla birlikte Pardus kullanıcılarının severek kullandığı Firefox ilk sürümde olduğu gibi sisteme kurulu olarak gelecektir. Firefoxtan başka Office ile ilgili işlemleriniz için LibreOffice, ses ve video için Clementine, Gnome Player, SMPlayer’ı kullanabilirsiniz. Grafik araçlarından Gimp, mesajlaşma servisi olarak Pidgin ve manager ailesi de sistemde kurulu halde gelmektedir.

Paket Yöneticisini kullanarak KDE’den bağımsız diğer başka uygulamaları da sisteminize ekleyebilir kendinize göre kişileştirebilirsiniz.

ÇoMaK Takvimine göre projemizi Haziranın ortalarına doğru bitirmeye çalışacağız. Ara ara diğer masaüstü ortamlarıyla iligili gelişmeleri sizlere an ve an bildireceğiz şimdilik hoşçakalın )

Bonobo nesli tükenmekte olan DNA sı insana en yakın canlıdır. Bu aşırı tatlı şeyin ne olduğunu merak edenler için: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bonobo

Kaynak: ÇoMaK


[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...