Jump to content

Stallman Türkiye�De!


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#8B0000"][b]Stallman Türkiye’de![/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/02/stallman.png[/img]

Özgür Yazılım Vakfı’nın kurucusu Stallman, 26 Şubat 2011 tarihinde İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda, bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nde (BİLMÖK) “Yazılım Patentleri Tehlikesi” konulu; 27 Şubat 2011 tarihinde ise Linux Kullanıcıları Derneği organizasyonu, Ankara Barosu Bilişim Kurulu ve Elektrik Mühendisleri Odası desteği ile, Ankara Barosu Eğitim Merkezinde “Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz” konulu bir konuşma yapacak.

Stallman, BİLMÖK’teki konuşmasında, yazılım patentlerinin, yazılım geliştirilmesini nasıl engellediğini anlatacak. Yazılım patentleri, yazılım fikirlerini kapsayan patentlerdir ve yazılım geliştirilmesini kısıtlarlar. Dolayısıyla tüm tasarım kararları, dava edilmek gibi bir risk ile karşı karşıyadırlar. Diğer patentler fabrikaları sınırlandırır; ancak yazılım patentleri, tüm bilgisayar kullanıcılarını sınırlandırır. Ekonomik araştırmalar da yazılım patentlerinin, gelişimi geciktirdiğini göstermiştir.

Ankara’da düzenlenen etkinlikte ise, bilgisayar kullanıcılarının özgürlüğü için yürütülen Özgür Yazılım Hareketi kampanyalarının, katkıda bulunmak ve kendi bilişimlerini kontrol etmeleri için olduğu, Özgür Yazılım Hareketi’nin, genelde Linux çekirdeği ile kullanılan, GNU işletim sistemini oluşturduğu ve bu özgürlükleri erişilebilir yaptığı anlatılacak.

Eğer, özü yukarıda yazılmış olan konuşmalardan en az birini R.M. Stallman’ın ağzından dinlemek isterseniz, 26 veya 27 Şubat 2011 tarihlerinde başka randevunuz olmasın. Ankara’daki etkinlik için http://www.linux.org.tr ; kayıt gerektiren İstanbul’daki etkinlik için ise http://www.bilmok.org.tr adreslerini takip edebilirsiniz.

[right][size="2"][color="#FF0000"][b]KAYNAK:[/b][/color] [color="#0000FF"][i][u]www.pardus-linux.org[/u][/i][/color][/size][/right][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...