Jump to content

Çoklu Online Hesaplarını Korumak İçin Parmak İzi


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://www.haberprogram.com/h/2011/02/05/115890-coklu-online-hesaplarini-korumak-icin-parmak-izi-Manset.gif[/img][/center]
[center][size="3"][color="#0000FF"][b]Çoklu Online Hesaplarını Korumak İçin Parmak İzi[/b][/color][/size][/center]


Bu sistem, Internet kullanıcılarının kimliklerini sorunsuz bir şekilde doğrulamalarını ve kimlik ya da para kaybı korkusu yaşamaksızın güvenli bir ortamda aktivitelerini gerçekleştirmelerini mümkün kılacak.


Southampton Üniversitesi’nde bir araştırmacı tarafından geliştirilen yeni bir hizmet, parola olarak parmak izi taramasını kullanarak kullanıcıların çoklu online hesaplarını korumalarını sağlıyor.

FingerID olarak bilinen bu yeni hizmet, üniversitenin Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi, Web Teknolojisi alanında yüksek lisans eğitimini henüz tamamlamış ve bu araştırma için grubunda başarılı olan Sara Alotaibi tarafından geliştirildi. Alotaibi, “FingerID, kullanıcılara sadece bir parmak izi kullanarak, tek bir kaynaktan çoklu web hesaplarını koruma rahatlığı sağlıyor ve çoklu kullanıcı adı ve parolaları hatırlama zorunluluğu konusundaki endişelerini ortadan kaldırıyor,” dedi.

FingerID’yi geliştirmek için Alotaibi, web’de kullanıcı adı ve parola kullanılan kimlik doğrulamanın geleneksel şeklinin yerine geçmeye yönelik mevcut ve önerilen sistemleri değerlendirdi ve bu alanda pek de fazla çalışma yapılmadığını keşfetti.

Ezberlenen parolaların yerine konulan parmak izi verisi ile tüm kimlik doğrulama mekanizmasını temelde değiştirebilen bir fikir üretmesinin bir sonucu olarak güvenlik, erişilebilirlik ve kullanılabilirlik gibi kriterlere göre bu sistemleri değerlendirmeye devam etti. Bu, kullanıcının parmak izi ile çoklu web hesaplarını koruma hizmeti olan FingerID’nin temellerini attı.

FingerID sistemi, kayıt esnasında kullanıcının parmak izi taramasını istemeye programlanmıştır. Kayıt sonrasında, kullanıcı bir servis altında çoklu web hesabına erişebilir. Kullanıcının kayıt işlemi sadece bir kez yer alacak ve daha sonrasında, taramalar web hesaplarına erişimi sağlamak için kullanıcı doğrulamada kullanılacak. FingerID sistemi, iki temel parçadan oluşuyor: web sitesi ve yazılım (tarayıcı).

Alotaibi, “Kullanıcı adı/parola kimlik doğrulama mekanizması artık amacına hizmet etmemektedir. Bu nedenle FingerID iyi bir zamanda ortaya çıktı,” dedi. “Biz internet üzerinden güvenli bağlantıları garanti etmek için uygun maliyetli, kolay ve güvenli kimlik doğrulama çözümü öneriyoruz. Bu sistem, Internet kullanıcılarının kimliklerini sorunsuz bir şekilde doğrulamalarını ve kimlik ya da para kaybı korkusu yaşamaksızın güvenli bir ortamda aktivitelerini gerçekleştirmelerini mümkün kılacak.

Alotaibi, avuç içi izleri ve yüz mimikleri gibi kimlik doğrulamanın diğer yönlerinin kullanımınıda göz önüne alarak, Southampton Üniversitesi’nden Dr. David Argles ve Dr. Mike Wald denetlenen doktorası süresince bu yaklaşımını geliştirmeye devam edecek. O, aynı zamanda çalışmalarını geliştirmesine yardımcı olacak bir online anket yürütüyor





[right][b]Kaynak: yakindunya.com [/b][/right]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...