Jump to content

Google Haberleri


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="4"][color="#008080"][b]Google'ın yasaklı kelimeleri![/b][/color][/size][/center]
[center][img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110128061226_google1.jpg[/img][/center]
Google'ın yasaklı kelimeleri ile tanışın...
Ve Google sonunda hekesin tartıştığı kelimeleri aramadan çıkarttı. İşte Google'ın yasaklı kelimeleri.

Google, torrentle ilgili terimleri otomatik tamamlama ve anında arama özelliklerinden hariç tutmaya resmen başladı.

Google'ın yeni otomatik tamamlama özelliğini kullanan kullanıcılar arama yaptıklarında, torrentle ilgili kelimeler artık otomatik olarak tamamlanmıyor. TorrentFreak.com'a göre

Google, 'BitTorrent', 'Torrent', 'uTorrent', 'MegaUpload' ve 'RapidShare' gibi terimleri engellemiş. Filtrelenen bu kelimler arama sonuçlarını etkilemiyor. Bu yeni yasak, sadece arama teriminin otomatik olarak tamamlanmasına yönelik ve kelime yazıldıktan sonra öneriler sunulmaya devam ediliyor.

[quote]http://www.veteknoloji.com/google-in-yasakli-kelimeleri-38553-1-.html[/quote]

[center][size="4"][color="#008080"][b]Google, korsan aramaları tanımlayacak![/b][/color][/size][/center]
[center][img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101206111539_pirate.jpg[/img][/center]

Film veya müzik aramak için Google'ı kullananlara kötü haber: İşte internet devinin son korsan planı.

Google, telif hakları ihlalini engellemek için yasadışı içeriği tanımlamayla ilgili çalışmalar sürdürüyor. Arama devi, korsancılıkla ilgisi olan terimlerin bir listesine sahip olduğunu ve bunları aramadaki Otomatik Tamamla özelliğinden çıkaracağını bildiriyor.

Google, telif hakkı ihlali bulunduran içeriğin puanının da azaltılacağını ve yasal içeriklere öncelik verileceğini söylüyor.

Genel danışman Kent Walker konu hakkında şunları söylüyor: "Kullanıcıların çoğu yasal içerikle ve kendilerine içerik sunan web siteleriyle ilgileniyor. Biz de bu içeriğin bulunmasını kolaylaştıracak yolları arıyoruz."

Şirket, yasal olmayan içeriği AdSense'den de çıkarmak konusunda çalışmalarını sürdürüyor

[quote]http://www.veteknoloji.com/google-korsan-aramalari-tanimlayacak-37129--.html[/quote]

[center][size="4"][color="#008080"][b]Google, kopyacı siteleri cezalandırmak için algoritmasını değiştirdi[/b][/color][/size][/center]

Google, spam niteliğindeki siteleri cezalandırmak amacıyla algoritmasında değişiklik yaptı
Google, spam nitelikli sitelerin arama sonuçlarında daha az çıkmasını sağlamak için algoritmasında değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikler Google'a ve arama sonuçlarına son dönemlerde artan eleştirilerin bir sonucu. Bu eleştiriler özellikle geleneksel web spam taktiğinin (belli bir anlamı olmayan çok az içeriğe sahip sitelerin çok fazla anahtar kelime kullanarak Google'da yükselmek için hile yapmaları) yanında artan yeni spam türlerine yönelik yapılıyor.

Son dönemde özellikle netten içerik toplayan, içerik hırsızlığı yoluyla kartelleşen siteler dikkat çekiyor. Bu ay başında Stack Overflow adlı siteden Jeff Atwood, kendi sitelerinden içerik toplayan bu tarz sitelerin Google'da kendilerini geçmeye başladığına dikkat çekti. Yani Google'da kopya içerik orijinalin önüne geçebiliyor.

Google'ın baş mühendislerinden Matt Cutts, Google'ın blogunda eleştirilere yanıt verdi. Google'ın spam sitelerin özellikle de başka sitelerden içerik kopyalayan, orijinal içerik miktarı düşük olan sayfaların sonuçlarda yükselmesini engelleyecek kritik değişiklikler yaptıklarını açıkladı. Bunun tam anlamıyla hedefe yönelik bir çalışma olduğunu yazan Cutts, kullanıcıların arama sonuçlarında orijinal içeriğe sahip siteleri daha çok göreceğini belirtiyor.

Programlar.com ekibinin de emek vererek hazırladığı orijinal içeriğin çok sayıda sitede kaynak belirtilmeden paylaşıldığını hatta yayımlayanların çoğu zaman içeriği kendileri hazırlamış gibi davranmalarını göz önüne alırsak, Google'ın bu çalışması emek harcayan siteler için iyi bir gelişme. Bu vesileyle de kullanıcılara Türkiye'de forumlarda çokça kullanılan ama nedense kimsenin uymadığı bir ifadeyi hatırlatmak isteriz

[quote]http://www.programlar.com/haber/google-kopyaci-siteleri-cezalandirmak-icin-algoritmasini-degistirdi.188.1d.1.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...