Jump to content

Yazılımcılar Derneği kuruldu


BrightBlade

Recommended Posts

522.jpg

Yazılımcılar tarafından kurulan

Profesyonel Yazılımcılar Derneği

(PROYDER) Türkiye’de bir ilk.

Profesyonel Yazılımcıların ve yazılım sektöründe çalışan herkesin üye olabileceği Profesyonel Yazılımcılar Derneği’i yazılım geliştiriciler için standartlar oluşturmayı hedefliyor. PROYDER gerçek yazılımcıları davet ediyor.

Türkiye’de bir ilk

Faaliyetlerini başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’yi kapsayacak bir şekilde gerçekleştirmek isteyen PROYDER, bu anlamda diğer dernek, üniversite ve kuruluşlarlada işbirliği yaparak, 2007 senesi içerisinde hatırı sayılır bir üye sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Merkezi İstanbul’da olan Profesyonel Yazılımcılar Derneği (PROYDER) Merkez Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önsel AKIN, bilgisayar programcılığı veya yazılım uzmanlığı eğitimi alan her kişinin sadece bir programcı/yazılımcı adayı olduğunu ve bu anlamda yazılım sektörüne bir takım standartlar getirilmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını ve çalışmalarını bu yönde sürdüreceklerini belirtti.

Herkes üye olamayacak

Faaliyetlerinin Türkiye’de yazılımcılar, yazılım geliştiren firmalar ve en önemlisi kullanıcılar tarafından desteklenmekte olduğunu vurgulayan PROYDER’in üyesi olmak isteyen bilişimcilerin, genel ve uzman programcılık gibi birtakım yetenek mülakatlarından geçmeleri gerekiyor. Bu mülakatlardan geçemeyen profesyoneller, derneğe üye olamayacak ve yedek listesinde beklemeye devam edecekler.

PROYDER faaliyetleri arasında üye yazılımcılar, sistem analistleri ve proje yöneticileri gibi birçok meslek grubuna dahil olan bireyler için düzenlenecek eğitim ve seminerlerde yer alıyor. Derneğin web sitesinde herkesin düşüncelerini/bilgilerini aktarabileceği, sorunlara çözüm bulabilecekleri ve bilginin ortak bir paylaşım alanında bulunacağı forum/blog özelligide bulunuyor.

Deneyim mi, Eğitim mi?

Bir yazılım geliştirme uzmanının başarılı ve istikrarlı gelişimi için hem eğitim hem deneyim diyen PROYDER, üyelik başvurularını değerlendirmeden, eğitimlerine, dernek çalışma gruplarının oluşturulmasından, fikir paylaşımına kadar belli standartları takip ediyor.

PROYDER’in hedeflerinden biri ise bünyesinde toplayacağı uzman yazılım geliştiriciler ile Türkiye’de yazılım sektörünün geliştirilmesine ve kontrollü büyümesine destek olmak ve bu anlamda başka kuruluş ve derneklerle ortal çalışma platformları oluşturmak. Bu doğtultuda çalışma grupları oluşturmakta olan PROYDER, özellikle üniversitede okumakta olan ve gelecekte yazılımcı olmak isteyen gençlerin kariyer gelişimlerini desteklemeyi ve yazılım iş gücünün yetiştirilmesine destek olmayı amaçlamaktadır.

Nasıl Üye Olunur?

PROYDER hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek ve üye başvuruları için www.proyder.org veya www.profesyonelyazilimci.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...