Jump to content

Mikro Sunucuyla Makro Çözümler!


Guest _ULTIMATE_
 Share

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110104103600_server.jpg[/img]

[b]Fujitsu'dan yeni mikro sunucu: PRIMERGY MX130.[/b]

Fujitsu'nun yeni mikro sunucusu PRIMERGY MX130 S1, KOBİ'lere uygun maliyetli, profesyonel merkezi sunucu teknolojisi ile çok özel bir ürün sunuyor. 24-25 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleşen ve Avrupa'nın en önemli BT fuarı olan VISIT 2010'da tanıtımı yapılan PRIMERGY MX 130 S1, verimliliği artırırken maliyetleri azaltıyor, kolay kurulum ve kolay kullanım özellikleriyle rakiplerin bir adım önüne geçiyor.

Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, KOBİ'lerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan yeni PRIMERGY mikro sunucu modelini pazara sundu. İlk kez uygun maliyetli şekilde KOBİ'lere sunulan PRIMERGY MX130 S1, merkezi sunucu teknolojisi ile KOBİ'lerin bütçelerinin profesyonel sunuculara yetmeyeceği veya onlara ihtiyaçları olmadığı düşüncesini ortadan kaldırıyor.

24-25 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleşen ve Avrupa'nın en önemli BT fuarı olan VISIT 2010'da tanıtımı yapılan PRIMERGY MX130 S1 ile ilgili olarak Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer şunları söyledi:

"PRIMERGY MX130 S1, kaliteden ödün vermeden, gelişmiş sunucu teknolojisi için yeni bir başlangıç noktasını tanımlıyor. Farklı ağları birleştirerek çalışan, BT altyapılarında, basitlik, güvenilirlik ve dayanıklılık arayan özellikle orta ve küçük ölçekli işletmeler için PRIMERGY MX130 S1 ile en ideal çözümü sunuyoruz."

KOBİ’lerin gerek verimlilik, gerekse rekabet açısından yaşadıkları sorunları bildiklerini ifade eden Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer sözlerine şöyle devam etti:

"Fujitsu Türkiye olarak, ülke ekonomisinin yaklaşık %98’ini oluşturan, ekonomi içinde yaratılan katma değerin dörtte birinden fazlasını ürettiği tahmin edilen KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarının farkındayız ve yeni teknolojilerimizle bu ihtiyaca yönelik çözümler üretiyoruz. Fujitsu Türkiye olarak mikro sunucu kanadında büyüme hedefimize paralel olarak özellikle KOBİ'lerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan bu ürünü 2011 itibarıyla Türkiye pazarına sunuyor olacağız."

[b]Kurulumu ve kullanımı kolay, kendi bir fısıltı kadar sessiz[/b]

PRIMERGY MX130 S1 kullanıcılara dosya, web ve baskı hizmetleri için güvenli ve dayanıklı, AMD bazlı bir platform sunuyor. Başlangıç seviyesindeki ve çok küçük işletmeler için tasarlanan mikro sunucu, kritik elektronik kaynaklarını konsolide etmek, veri paylaşımında esneklik ve verimlilik elde etmek isteyen işletmelere ulaşmayı hedefliyor.

Sağladığı verimlilik avantajı ve kullanım kolaylığına ek olarak, güvenlik konusunda da önemli bir alternatif olma özelliğine sahip. PRIMERGY MX130 S1, çalınma riski yüksek olan USB'lere, ofis içi e-postalara, işle ilgili önemli verilerin peer-to-peer (P2P) ağlar üzerinden hatalı bir biçimde paylaşılmasına uygun maliyetli bir alternatif sunuyor.

Fujitsu'nun yeni mikro sunucusu, kalite ve performanstan ödün vermeden kurulum ve kullanım kolaylığı sağlarken maliyet avantajı da sağlıyor. Esnekliği ve ölçeklenebilme özelliği sayesinde kendi sınıfının rakip modellerini geride bırakıyor.

Sessize yakın şekilde çalışan PRIMERGY MX130 S1, 19dB seviyesi ile fısıltı sessizliğinde bir sunucu olarak nitelendiriliyor. Buna ek olarak küçük yapısı ile bir masanın üstüne veya altına kolaylıkla sığıyor.

[b]Boyutu küçük, fiyatı düşük[/b]

Boyut olarak küçük ve uygun olmasının yanı sıra Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 küçük işletmeler için tam sunucu desteği ve büyümeye olanak sunuyor. Opsiyonel olarak Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation yüklü olarak alınabilen PRIMERGY MX130 S1’nin belleği 16GB'a kadar yükseltilebiliyor. Mikro sunucu paylaşılan ofis uygulamalarıyla kolaylıkla başa çıkabiliyor. Bellek ve sabit disk büyüklüğü, yedekleme seçenekleri gibi konularda sistem yenilemeleri mevcut bulunuyor ve bu değişiklikler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

PRIMERGY MX130 S1'de diğer Fujitsu PRIMERGY sunucuların verimli enerji kullanımı, 7 gün 24 saat güvenilirlik ve RAID özellikleri de bulunuyor. Yeni mikro sunucu, verilerin ayrı sabit diskler arasında kopyalanmasını sağlayarak veri kaybına karşı daha iyi koruma sağlıyor.

FUJITSU PRIMERGY MX130 S1 Mikro Sunucu hakında detaylı bilgi için:
[color="#0000ff"]http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/micro_server/primergy_mx130s1.html[/color]
[quote]http://www.veteknoloji.com/mikro-sunucuyla-makro-cozumler-37880--.html[/quote] Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...