Jump to content

Mozilla, Mpl2.0 Beta Lisansını Duyurdu


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Mozilla, MPL2.0 Beta Lisansını Duyurdu[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/12/mpl2.png[/img]

Mozilla Vakfı, Mozilla Public License (Mozilla Kamu Lisansı – MPL) 2.0 sürümünün beta sürümünü duyurdu. MPL 2.0′da, “orijinal yazılım”, “ilk geliştirici” kavramları, kamusallaşmayı arttırmak ve Birleşik Devletler’e has terimler, içerikler ve patent dili de diğer açık kaynak lisanslarında geçenler ile değiştirilerek, diğer açık kaynak lisansları ile daha iyi uyum sağlamak amaçlanıyor.

Bunlara ek olarak MPL, 2.0 sürümünde basitleştirildi ve kısaltıldı. Bildirim ihtiyaçları da basitleştirildi ve uygulaması çok daha kolay hale getirildi.

Mozilla Vakfı toplantı başkanı Mitchell Baker, İnternet günlüğünde, “Mozilla olarak inanıyoruz ki, Beta sürümü ile lisansın ana hatları tamamlandı. Yani bilinen tüm ana konular belirtildi.”, diyor. Ancak ilkelerde bir değişiklik olması durumunda bunların da belirtileceğini de ekliyor.

Mozilla, Mozilla Kamu Lisansı’nın güncelleme çalışmalarını Mart ayında duyurmuştu. Mevcut 1.1 sürümü 10 seneden eski. FSF, Genel Kamu Lisansı’nı (GNU/GPL) Haziran 2007′de güncelleyerek, mevcut 3.0 sürümünü yayımlamış; MPL ise başlangıcından beri oldukça uzun süre hareketsiz kalmıştı. Mozilla Vakfı’nın belirttiğine göre MPL güncellemesi, Mozilla lisansları ve projelerinin başarılarını korurken, onları basitleştirmeyi amaçlıyor.

Detaylı bilgiler için MPL sayfasından, MPL 2.0 Beta1 lisans metnine, MPL güncellemelerine, faaliyet alanına, süreç takvimine ve MPL süreci ile ilgili sık sorulan sorulara ulaşabilirsiniz.

[right][size="2"][color="#8B0000"][b]Kaynak:[/b][/color] [color="#0000FF"][u][i]h-online[/i][/u][/color][/size][/right][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...