Jump to content

Facebook'suz Günler....


BeNefSE

Recommended Posts

En sonunda facebook hesabımı kapattım baya bir zamandır kapatmak istiyordum kısmet 2010'un son haftasınaymış.Rahatladım biraz:)Kendi elimizle tüm hayatımızda olup bitenleri başkalarına anlatmak başkalarının görmesine izin vermek,özel hayatımızı ve tüm bilgilerimizi deşifre etmek hiç mantıklı gelmemişti ancak bende bir rüzgara takılmıştım.Nasıl bir rüzgar ki hepimizi içine sürüklüyor!!!İyi yanları tartışmasız var ancak ya bizden götürdükleri.Felaket senaryoları çizecek değilim ama bu oyuna da bu kadar dahil olmak bana yeter de fazla bile.O bilgilerle neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum....(sadece ve sadece benim düşüncem tabiki)....
Link to comment
Share on other sites

bende sırf farmville ve mafiawars oynamak için hesabı aldım, ne video paylaştım ne de resim, bütün özel bilgilerimi de gizledim kimsenin görmesine gerek yok. elin amerikalısıyla, tayvanlısıyla, endonezyalısıyla mafiawars oynuyorum işimi görüyorlar keratalar :D

Link to comment
Share on other sites

valla arkadaşım en iyisini yapmışsın...sana bu konu hakkında bi anımı anlatım ne kadar doğru karar vermişsin anlarsın artık :D .... heleki geçen gün beni facede ekleyen fake bir kızla tanıştım kızmıdır artık başka bişeymidir :D beni oyuna getirmeye çalıştı ama sonundada benim gibi bir adamla uğraşamayacağını anladı :D yani hakketen poku çıkmış face bende artık öyle çok fazla takılmıyorum arkadaşında dediği gibi sırf arada sırada video izlemek için giriyorum.....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Bırak Gitsin...' date='27 Aralık 2010 - 23:10 ' timestamp='1293484823' post='933549']
valla arkadaşım en iyisini yapmışsın...sana bu konu hakkında bi anımı anlatım ne kadar doğru karar vermişsin anlarsın artık :D .... heleki geçen gün beni facede ekleyen fake bir kızla tanıştım kızmıdır artık başka bişeymidir :D beni oyuna getirmeye çalıştı ama sonundada benim gibi bir adamla uğraşamayacağını anladı :D yani hakketen poku çıkmış face bende artık öyle çok fazla takılmıyorum arkadaşında dediği gibi sırf arada sırada video izlemek için giriyorum.....
[/quote]

Pek haberlere konu olmuyor ama facebook aldı başını gidiyor kız erkek karışık kimin ne olduğu belli değil.Porno videosu paylaşandan facebook hesabını randevu evi gibi kullanana kadar ahlaksızlık dizboyu...salla böyle kafam daha rahat her ne kadar okeyini özleyecek olsamda:)

Link to comment
Share on other sites

2008 tarihli bir yzı malesef geç kalmışım:)...


Facebook, bugünlerde Türkiye’de de oldukça popüler. Peki siz bu siteyi ne kadar tanıyorsunuz?
2006′da kurulan sosyalleşme ağı Facebook, bugünlerde Türkiye’de de oldukça popüler. Evde, işyerinde, okulda çok sayıda insan önemli bir zamanını Facebook’ta profil güncelleyerek, sağa sola pençe atarak geçiriyor. Ancak bazı noktalara dikkat edilmezse Facebook ileride canınızı sıkabilir.
PATRONUNUZ İÇİN RADAR
Şunu unutmayın, patron için Facebook’tan daha mükemmel bir radar olamaz. Dünyada Facebook’taki eylemleri yüzünden işinden olan insanlar var; birçok işyeri, okul ve kuruluşsa öğrencilerinin, çalışanlarının veya üyelerinin Facebook’a girmesini yasakladı.
Facebook üyesi binlerce kişi de ‘privacy-gizlilik’ seçeneğini topyekün göz ardı ettikleri için sıkıntılı anlar yaşadı, başlarını belaya bile soktu… İş aramak gibi profesyonel amaçlarla da kullanılan Facebook, saf anlamda sosyalleşmeyi sağlayan son yılların en önemli internet araçlarından biri. Ancak Facebook kullanmaya yeni başlayanların, yabancıların kendilerine ait bilgileri ne ölçüde görebileceklerini tayin eden gizlilik ayarlarına önemsemeden bodoslama dalması rahatsız edici sonuçlara neden oluyor.
İlişki düzeyini belirleyin:
Bir kişiyi tanıyıp tanımadığınızı tayin eden 3 pozisyon var. Facebook’a girdiğinizde size göre herkes yabancıdır; ‘network’ yani ağ, bir bölge, yer, okul veya şirket sakinlerinin oluşturduğu gruptur. Arkadaşlarınızsa karşılıklı olarak birbirinizi tanıdığınızı onayladığınız kişilerdir. Facebook’ta profilinize arkadaşlarınız gibi erişebilecek ‘o benim ‘arkadaşım’ ama arkadaşım değil’ seçeneği yok.
Gizlilik ayarlarını değiştirin:
‘Privacy’ birçoğunun Facebook kariyerine başladığında umursamadığı bir seçenektir. Ancak başlangıç ayarlarına göre ağınızda (network) olan herkes, size ait olan her şeyi görebilir. Türkiye’den yola çıkalım; Türk kullanıcıların büyük çoğunluğunun ‘kafadan’ Türkiye ağına üye olduğunu düşünürsek, bu ağdaki herkes, size ait olanları arkadaşlarınız kadar görebilir. Bir ağın mensubu değilseniz, bilgilerinizi sadece arkadaşlarınız görebilir. Ama ben mesela Türkiye ağına üyeyim, o halde yapmam gereken Privacy başlığı altındaki Profile’e girip, çıkan ekranda ‘profile: only my friends-yalnızca arkadaşlarım’ şıkkını seçmektir. Bu ekrandan e-posta adresinizi yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği şekilde düzenlemeniz hatta ‘Profile’ başlığı altındaki birçok maddeyi arkadaşlarınıza özel olacak şekilde ayarlamanız menfaatiniz icabınadır.
Facebook’da geçirdiğiniz zamanı kimse bilmesin:

‘Privacy’ başlığı altındaki ‘Newsfeed and mini feed’e mutlaka uğrayın çünkü, bu seçeneğin başlangıç ayarları, sizin Facebook’ta yaptığınız her eylemi yayımlıyor. Bu kadar küresel olmaya, Facebook başında sabahladığınızı başkalarının bilmesine gerek yok. Bu sosyalleşme ortamının, yaptığınız her şeyi herkesin görebileceği seyir defteri diye tanımlanabilecek ‘mini feed’ adında bir özelliği var. Yani sizin mesai saatinizde Facebook’ta ne zaman, ne kadar zaman geçirdiğiniz tespit edilebilir. Şimdilik bizim buralarda tutatanak tutacak siber işyeri polisleri yok gibi, ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Bu yüzden en azından işteyken önce ‘privacy’, ardından ‘news feed and mini feed’e girerek ’show times in my mini feed’ seçeneğini iptal edip yaptığınız eylemlerin zamanının görünmesini engelleyin.
Arkadaşlarınız için gizlilik:
Başlangıç ayarlarında herkes arkadaşlarınızın listesini görebilir. Bu durum ‘Poke, Message and Friend Request’ ayarları kısmında ‘Friends-arkadaşlar’ seçeneğinden vazgeçerek ortadan kaldırılabilir.
Bir profesyonel, bir de kişisel profiliniz olsun:
Facebook arkadaşlarınızla şakalaşıp eğlenebileceğiniz bir ortam olduğu kadar, profesyonel/mesleki amaçlara da hizmet edebilir. Her ne kadar Facebook kurallarına aykırı olsa da iki profiliniz olsun, profesyonel profilde tam ad, mesleki durum, eğitim ve yalnızca sektörel bağlantılar olsun. Bu profil altında iş ve okul ağlarınıza takılın. Sulu değil profesyonel bir fotonuzu ekleyin ya da hiç eklemeyin. Kişisel ve özel profilinizdeyse isim, takma isim kullanabilrisiniz; soyadınaysa gerek yok ya da tek bir harfle ifade edin. Bu profille okul ve işyeri, meslek ağlarına bağlanmayın. Mesleki deneyiminizi paylaşmayın. İş e-posta adresinizi kullanmayın. Ve istediğiniz her şeyi yapın. Ancak iş ve özel arkadaşlarınızı birbirine karıştırmayın.

Herkesle arkadaş olmayın:
Şu kısacık Facebook kariyerinde en çok dikkat çeken şey, birçok insanın bir zombi açlığıyla arkadaş listelerini şişirme çabası. Arkadaşlığa onay verdiğiniz kişilerin sizin arkadaşlarınızın bilgilerine erişebileceğini unutmayın.
Kimlik hırsızlığı:
Hakkınızdaki bilgileri kamulaştırmanın, kaba kimlik bilgilerinizin başkaları tarafından kullanılabilmesi riskini doğruyor ki bu bir başkasının ’sizin adınıza’ başka bir sosyalleşme ortamında faaliyet göstermesi riskini doğuruyor.
Facebook gizlilik politikası:
Facebook ile yaptığınız anlaşma gereği, bu oluşum size ait bilgileri diğer şirketlerle paylaşabilir ya da satabilir, bunu unutmayın.
Paranoyakların dikkat etmesi gereken 5 nokta
• Facebook’ta size yönelik 5 erişim seviyesi bulunuyor; arkadaş, sınırlı, ağ, yabancı veya bloke…
• Gizlilik ayarları oldukça karmaşık; arkadaşlarınız dışında rahatsız edilmek istemiyorsanız hiçbir ağa üye olmayın.
• Duvarlara yazmak yerine özel mesaj gönderin. En kibar ifadesiyle duvar yazıları ileride size karşı delil olarak kullanılabilir.
• Geçirdiğiniz zamanı ve hatta olduğunuzu kimse bilmesin…
• Görülebilir seyir defterinize (mini feed) ince ayar çekin…

Link to comment
Share on other sites

10 yıldır internet kullanıcısıyım, Şimdiye kadar ne Facebook nede Twiter'mıdır nedir hiç kayıt yapıpta kullanmışlığım yoktur. Bu zamandan sonrada kullanmam zaten.. :D Teknoloji rekoru abimde kendisi 37 yaşında şimdiye hiç cep telefonu kullanmadı :D

Link to comment
Share on other sites

Facebook tan kurtulan tüm arkadaşları kutluyorum geçte olsa iyi bir hamle yapmışsınız. dışarıdan bakarsanız face in yaptıklarını başka mecralarda çok daha rahat yaparsınız. ayrıca kişisel bilgileriniz ulu orta gezmeden. yada arkadaşınızın arkadaşı size sarkmadan....

1. sohbet edenler msn in suyu mu çıktı ???? görüntülü oyunlu dosya paylaşımlı
2. oyun oynayanlar online oyun dvd cd bir sürü oyun var
3. resim paylaşanlar picasa kullanmak zor mu geliyorda yada imageshack face kullanıyorsunuz (ama bunun altındaki gerçek insanın kendini ifşa etme isteği bak ben bunu yaptım sen ne yaptın gibi birbirini fişekleme durumu)
4. video yayınlayanlar orada paylaştığınız videolar zaten youtube da dailymotionda oradan paylaşsanıza
5. Bu arada arkadaşının yani eski eski arkadaşlarının durumunu merak edenler niye merak ediyorsunuz bende bunu merak ediyorum hazmedilmeyen bir durum mu var :D zaten çok samimi olsanız bağınız kopmazdı .....

herneyse; nasıl ki yonja lar hi5 ler populerliğini yitirdi buda yitirecek...

Link to comment
Share on other sites

[img]http://www.resimle.net/data/media/299/facebook-karikaturleri.jpg[/img]

[img]http://www.resimle.net/data/media/299/facebook_komikler.jpg[/img]

[img]http://www.resimle.net/data/media/299/facebook_etkinlik_karikaturu.jpg[/img]


[img]http://www.resimle.net/data/media/14/facebook_belgesi.jpg[/img]

Biraz konuya renk olsun istedim.

Link to comment
Share on other sites

Bence abartıyorsunuz. Ne yapıyorsunuz ki ilerde delil olarak kullanılsın? ki konuda çok ince bir nokta var zorunlu değil istemeyen üye olmaz ! ve şunu sormak istiyorum ki girdiğiniz bilgilerin yani kişisel bilgilerinizin doğru olup olmamasıyla ilgili bir uyarı aldınızmı? Nüfus müdürlüğündeki bilgilerinizi girmeyin sizde ??? :) Son olarak şunuda söylemek istiyorum ki bütün devlet daireleri internet üzerinde bütün bilgilerini barındırmıyormu? Örneğin mernis diye birşey yokmu ? İnsanlar Bi programcının yaptığı bi siteyi bukadar çok irdelerse asıl o zaman kurtulunması gereken birşey olur! Şunuda eklemek isterimki neredeyse ilk yayınlanmaya başladığından beri üyeyim hiçbir fake kişi tarafından rahatsız edilmedim. facebokta +18 şeyler ararsanız nefsinize hakim olamayıp onlarda sürekli sizi bulacaktır :) kimse durduk yere rahatsız edildiğini söylemesin :D Ayrıca facebokun gizlilik ayarlarıyla alakalı söylüyorum karışık olduğunu anlamadığını söyleyen varsada pm atsın açıklıyım bizzat :) İyi Paylaşımlar... (tnctr'de bile her köşede facebok var :)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mucit41' date='28 Aralık 2010 - 02:28 ' timestamp='1293496710' post='933675']
[img]http://www.resimle.net/data/media/299/facebook-karikaturleri.jpg[/img]

[/quote]

[color="#006400"][b]bizim bi arkadaş geçen sene facebook tan tanıştığı kızla evlenmişti şimdi o aklıma geldi[/b][/color] :D

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mucit41' date='28 Aralık 2010 - 00:49 ' timestamp='1293490769' post='933642']
[center][img]http://i.imgur.com/82ihs.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/nq6iL.jpg[/img][/center]
[/quote]

Konuyu gerçekten de özetlemiş fotoğraflar söyleyecek çok söz yok:)

Link to comment
Share on other sites

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/1.jpg[/img]
[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/2.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/3.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/5.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/6.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/7.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/9.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/11.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/12.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/13.jpg[/img]

[img]http://img.internethaber.com/gallery/8321/14.jpg[/img]

[img]http://img213.imageshack.us/img213/1600/f4mi3.jpg[/img]

[img]http://img218.imageshack.us/img218/9307/f2fo6.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='KemalALKIN' date='28 Aralık 2010 - 19:49 ' timestamp='1293559142' post='933988']
nasıl kapatılıyor yardım eder misiniz bende kapatayım :D
[/quote]

Facebook hesap dondurmanın yolunu hemen hemen herkes biliyor. Ancak Facebook hesabını tamamen kapatmanın yolunu çoğu kişi bilmiyor. İşte bunun nasıl yapılacağını göstereceğim şimdi.

İlk olarak Facebook hesap kapatma sayfasına buradan giriş yapıyoruz.

[code]http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account[/code]

Bu sayfada Facebook kullanıcı adımız ve şifremizle giriş yapıyoruz.

Sonra karşınıza ufak bir pencere gelecek. Burada onaylayıp geçiyoruz.

[img]http://pdfdergi.com/wp-content/uploads/2010/01/facebook-hesabini-tamamen-kapatma.png[/img]

[b]Eğer 14 gün içinde facebook hesabımıza giriş yapmazsak facebook hesabımız tamamen kapatılmış oluyor.[/b]

Yukardaki biligiler alntıdır deneyebilsiniz.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mucit41' date='28 Aralık 2010 - 19:03 ' timestamp='1293560002' post='934002']
Facebook hesap dondurmanın yolunu hemen hemen herkes biliyor. Ancak Facebook hesabını tamamen kapatmanın yolunu çoğu kişi bilmiyor. İşte bunun nasıl yapılacağını göstereceğim şimdi.

İlk olarak Facebook hesap kapatma sayfasına buradan giriş yapıyoruz.

[code]http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account[/code]

Bu sayfada Facebook kullanıcı adımız ve şifremizle giriş yapıyoruz.

Sonra karşınıza ufak bir pencere gelecek. Burada onaylayıp geçiyoruz.

[img]http://pdfdergi.com/wp-content/uploads/2010/01/facebook-hesabini-tamamen-kapatma.png[/img]

[b]Eğer 14 gün içinde facebook hesabımıza giriş yapmazsak facebook hesabımız tamamen kapatılmış oluyor.[/b]

Yukardaki biligiler alntıdır deneyebilsiniz.
[/quote]


dondurmuştum bide bunu yaptım sağol :D kurtuldum be oh :D

Link to comment
Share on other sites

[quote name='KemalALKIN' date='28 Aralık 2010 - 17:49 ' timestamp='1293559142' post='933988']
nasıl kapatılıyor yardım eder misiniz bende kapatayım :D
[/quote]




Şuradan tamamen kapatabilirsiniz:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Link to comment
Share on other sites

[quote name='halill07' date='28 Aralık 2010 - 19:11 ' timestamp='1293560468' post='934012']
Şuradan tamamen kapatabilirsiniz:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
[/quote]
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

buradan yaptım olmaz mı ?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='KemalALKIN' date='28 Aralık 2010 - 20:12 ' timestamp='1293560577' post='934015']
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

buradan yaptım olmaz mı ?
[/quote]

Kemal kardeşim olur galiba.Ben şu aşag-ğıdaki sitede bağlantı linki vermişler ona tıkladım facebook hesabım açıkken.Ordan yönlendiriyor zaten seni hemen inan çok kolay silmesi rahatlıyor insan:)
http://pdfdergi.com/5009/facebook-hesabini-tamamen-kapatma/
NOT:14 gün sonra siliniyor hesap tamamen.Birde istersen tüm arkadaşlarını sil resimlerini kaldır öyle kapat...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...