Jump to content

Bulut Bilişimde Maksimum Güvenlik!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101223120358_datacentersecurity.jpg[/img]

[b]Fujitsu, Global Bulut Platformu ile dünya genelindeki bulut bilişim hizmetlerine yeni standartlar getiriyor.
[/b]
Entegre ve konfigüre edilmiş şekilde sunulan Dinamik Bulut platformu özel ve hibrid bulut bilişim hizmetlerine geçişi kolaylaştırıyor. Güvenliğe büyük önem veren Fujitsu, Altyapı Hizmetleri ile de bulut bazlı sistemlere geçiş süreci için yenilikçi güvenlik tedbirleri sunuyor.

Bilişim sektörünün lider kuruluşlarından Fujitsu, Global Bulut Platformu ile dünya genelindeki bulut bilişim hizmetlerine yeni standartlar koyuyor. Piyasaya yeni sürdüğü Dinamik Bulut platformu, özel ve hibrid bulut sistemlerine geçişi kolaylaştırıyor. Altyapı Hizmetleri ile de bulut bazlı sistemlere geçiş sürecinde yüksek güvenlik sağlayan Fujitsu, yenilikçi çözümleri ile kurumların geçiş süresince karşılaşabilecekleri sorunları ortadan kaldırıyor.

Global Bulut Platformu ile Fujitsu günümüzün fiziki veri merkezi altyapıları ve geleceğin bulut bazlı modelleri arasında bir köprü oluşturuyor. Bulut bilişim hizmetleri için dünya çapında yeni standartlar koyarak Fujitsu, müşterilerinin kendi müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlıyor.

[b]Fujitsu ile bulut bilişim globalleşiyor[/b]

Global Bulut Platformu'nun 'her zaman, her yerde' gerçekleştirilebilen web hizmetleri ve uygulamalara talep üzerine erişim özelliği bulunuyor. Dünya çapındaki stratejik noktalarda yerel hosting ve veri eşleşmeleri sağlaması ile gecikme sorunlarını azaltıyor. Global düzenleme özelliği ile bulutun tüm unsurları arasında uyum sağlıyor.

Kurumlar hassas finansal bilgilerin yönetimini veya müşteriye yönelik uygulamalarını Bulut Bilişim hizmetleri üzerinden gerçekleştirirken aldıkları servisin performans, süreklilik, güvenlik vb. özelliklerini sıkı anlaşmalar (SLA) ile güvence altına almayı tercih ediyor.

Fujitsu'nun Dinamik Bulut platformu ise buluta geçiş sürecinde kurumlara tam kontrol sunuyor. Altyapı Hizmetleri standardıyla hareket eden Dinamik Bulut platformu, önemli iş uygulamalarını desteklerken, uygulamaların taşınabilirliğini de kolaylaştırıyor. Bulut Bilişim arayüzü olarak tanımlanan Uygulama Programı Arabirimlerini (API) da kullanıma sunması ile veri merkezleri ve ana makinelerden temin edilen servislerin taşınabilirliğini mümkün kılıyor. Dinamik Bulut platformu, gerekli zaman ve yerde verilerin taşınabilir ve erişilir olmasını güvence altına alıyor.

[b]Bulut güvenliği için yeni standartlar[/b]

Veri merkezleri üzerinden kurumlara yönetilen BT hizmetleri veren Fujitsu, bulut platformları için yeni güvenlik standartları koyuyor. Ek Altyapı Hizmetleri ölçüleri ile kuruluşların bulut platformlarına hızlı bir geçiş yapmalarının önüne geçen engelleri kaldırıyor.

Fujitsu'nun gerçekleştirdiği "Bulut'taki Kişisel Veriler: Güvenin Önemi" araştırmasına katılanların % 88'i verilerinin güvenliği için endişelendiklerini belirtti. Fujitsu, bilgilerin özel, güvenli ve hibrid bulut ortamlarında da kuruluşların kendi veritabanlarındaki kadar iyi korunmasının bulut platformlarına geçişi hızlandıracağını düşünüyor.

Fujitsu'nun özel ve güvenli bulut platformları için sunduğu yenilikçi güvenlik paketlerinde, saldırı tespit ve önleme sistemleri, güvenlik duvarı (firewall) ve güvenli web sunucusu bulunuyor. Müşteriler isterlerse ek güvenlik servisleri de seçebiliyorlar.

Tier 3 seviyesindeki global veri merkezi ağı, Fujitsu'nun bulut platformlarının tabanını oluşturuyor. Standart olarak Fujitsu veri merkezlerinin güç kaynağı gibi kritik unsurlarda yedek barındırma özelliği bulunuyor. ISO sertifikaları merkezlerin bilgi teknolojisi güvenliğini, çevre dostu oluşlarını ve şeffaf kalite yönetimi ile çalıştıklarını kanıtlıyor.

Fujitsu'nun 13 farklı güvenlik paketi güvenli ve özel bulut ortamları için bulut hizmetleriyle birlikte sunuluyor.


[quote]http://www.veteknoloji.com/bulut-bilisimde-maksimum-guvenlik-37603--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...