Jump to content

Ay’ın Haritası Çıkarıldı


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101220101705_moon.jpg[/img]

[b]Ay'ın topoğrafik haritası çıkarıldı...
[/b]
NASA'nın 21 Haziran'da fırlattığı Ay Keşif Uydusu'nun (LRO) gönderdiği fotoğraflarla, Ay'ın topoğrafik haritası çıkarıldı. NASA'nın Maryland'daki Uzay Uçuş Merkezinde görevli Doktor Gregory Neumann, "Bu veriler, Ay'a gelecekte yapılacak bilimsel görevlerde kullanılacak" dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 21 Haziran'da fırlattığı Ay Keşif Uydusu'nun (LRO) gönderdiği fotoğraflarla, Ay'ın topoğrafik haritası çıkarıldı. LRO'nun gönderdiği fotoğraflarda, Ay'ın uç kısımlarındaki görüntülerin çözünürlüğü 100 kat büyütüldü ve Ay'daki kraterlerin detayı ortaya çıktı.

NASA'nın Maryland'daki Uzay Uçuş Merkezinde görevli Doktor Gregory Neumann, "Veri almamız bir sene sürdü. Dijital olarak artırılmış zemin haritasında ayın bütün kompleks yüzeyi ortaya çıktı. Bu veriler, Ay'a gelecekte yapılacak bilimsel görevlerde kullanılacak. Parlak, renk değiştiren yeşil görünüş fotoğraflandı. Bu ayın değişik yarıkürelerinin topografyasını gösteriyor" dedi.

Şimdiye kadar yapılanların en kesin ve mükemmeli olduğu ifade edilen haritadaki renkler, farklılıkları da ortaya koyuyor. Kırmızı bölgeler en yüksek, mavi bölgeler ise alçak kesimleri gösteriyor.
[quote]http://www.veteknoloji.com/ay8217in-haritasi-cikarildi-37515--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...