Jump to content

Flash'a 10 Kat Daha Fazla Hız


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101217021358_flash.jpg[/img]

[b]Son zamanlarda çok fazla tartışılan Flash kolay kolay teslim olmayacak: 10 kat hızlı Flash geliyor.
[/b]
Adobe Flash Player'ın internetteki yeri, HTML5 ile beraber daha da çok sorgulanmaya başladı. Apple'ın Flash'ı istememesi, çok yıkıcı eleştirici alsa da bir tarafın da olumlu tepkilerini aldı. Ancak Adobe tarafından Flash'ın kolay kolay internetteki yerini bırakmayacağını gösteren bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre; Adobe Flash Player 10.2 önceki sürümünden 10 kat daha hızlı olacak.

Adobe'un Photoshop Ürün Müdürü John Nack Flash'ın yaptıklarını şu şekilde özetliyor.; "Verinin şifresini çözmek dışında Flash, YUV verilerini RGB renk bölümüne dönüştürmek ve diğer Flash unsurlarıyla birleştirmek zorunda. Daha sonra da internet tarayıcısıyla etkileşime geçip videoyu kullanıcıya ulaştırıyor."

İnternetteki milisaniyelerin ölçüldüğü şu zamanlarda, bir eklenti için oldukça yoğun bir işlevi var. Ayrıca açıklar ve beklenmedik çökmeler de firmaların Flash'tan uzaklaşmalarının bir nedeniydi. Peki ama Adobe'un bu hızlandırma hamlesi geç mi geldi, yoksa Flash hala internetin vazgeçilmezi olmaya geri dönebilir mi?

[quote]http://www.chip.com.tr/konu/flash-a-10-kat-daha-fazla-hiz_24132.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...