Jump to content

Kötü Yazılımlar Iki Deve De Sızdı!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101217081211_virus.jpg[/img]

[b]Microsoft ve Google farkında olmadan zararlı yazılım mı dağıtıyor? İşte çok konuşulacak bir olay...
[/b]
Dünyanın en büyük firmalarından ikisi Microsoft ve Google kötü yazılım haberiyle çalkalanıyor. İnternet güvenlik firması Armorize'ın ortaya çıkardığı rapora göre; Google DoubleClick'teki ve Microsft rad.msn.com'daki reklamlarda, saklanmak için karmaşık javascript kullanan kötü yazılımlar bulunuyor.

Sonuçta, bu reklam platformunu kullanan Scout.com ve MSNBC.com gibi siteler bu kötü yazılımlarla saldırıya uğruyor ve bu saldırılar zaman zaman başarılı oluyor. Örneğin HDD Plus isimli bir kötü yazılım, bilgisayarda yalnızca kendisinin silebileceği virüsler olduğu konusunda kullanıcıyı uyarıyor. Diğer yazılımlar ise Adobe Reader'ı, Java'yı ve Internet Explorer'ı kullanmaya çalışıyor. Bu yazılımların son sürümlerinde, kötü yazılımların kullandığı açıklar kapatılmış durumda, bu yüzden son güncellemeleri yapmanız bilgisayarınızı korumak için önemli bir adım.

Google, Armorize'ın raporunu doğrulayan bir açıklama yaptı, arama devi, DoubleClick'teki kötü yazılımları engellemiş durumda. Microsoft ise raporu kendi içerisinde inceliyor.


[quote]http://www.chip.com.tr/konu/kotu-yazilimlar-iki-deve-de-sizdi_24115.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...