Jump to content

Casusluk Için Iphone Uygulaması


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101217082433_iphone.jpg[/img]

[b]"Daha iyi bir vatandaş olmanın" pratik yolu olarak sunuluyor. Ama Amerikalılar için çıkarılan yeni iPhone uygulaması, cep telefonu kullanıcılarını hükümet için çalışan casuslara çevirdiği gerekçesiyle eleştiriliyor.
[/b]
ABD'de terörle mücadele gerekçesiyle çıkarılan ve vaktiyle çok tartışma yaratan 'Vatanseverlik Yasasını' hatırlatan PatriotApp adlı iPhone uygulaması, cep telefonunuzun internet aracılığıyla FBI ve Çevre Koruma Ajansı gibi Amerikan güvenlik kuruluşlarına bağlanabilmeye ve bir dokunuşla istenilen bilginin bu kurumlarla paylaşabilmesine olanak sağlıyor.

Konu ikonuna dokunarak, kullanıcılar basit bir şekilde terör alarmı verebiliyor, 'şüpheli faaliyetleri', bir 'salgını' ya da çevreyle alakalı bir güvenlik sorununu bildirebiliyor.

Uygulamayı geliştiren Citizen Concepts adlı firma, 0.99 dolarlık uygulamanın ABD yönetiminin 11 Eylül saldırılarının adından vatandaşların "terörle savaşta" işbirliği yapmasını sağlamak maksadıyla çıkarılan ve tartışma yaratan Vatanseverlik Yasası'ndan ilham alınarak geliştirildiğini kaydediyor.

Yazılım ayrıca Facebook ve Twitter sayfalarınıza da link göndererek gerektiğinde alarm mesajlarını bu sayfalara taşımanıza olanak tanıyor. İşverenlerin yasadışı davranışlarını açıklamak isteyenler için bir forum seçeneğinin yanı sıra FBI'ın en çok arananlar internet sayfasına kısayol seçeneği de bulunuyor.

Ancak uygulamayı eleştirenler, insanların avucunda bir Büyük Birader'e hizmet eden bir aracın olmasının, kolay bir şekilde kötüye kullanılabileceğini belirtiyor.

Citizen Concepts, uygulamanın vatandaşlara Ulusal Güvenlik, hükümet atığı, beyaz yakalı suçu, işyerinde taciz, ayrımcılık ve kamu sağlığı endiyeleriyle ilgili bilgileri resmi kaynaklara iletme imkanı verdiğini savunuyor.

Uygulama başladığından beri teknoloji bloglarında ve forumlarda tepki büyük. Eleştirmenler, "Bu, liderlerimizin var olmasını istediği korku iklimini pekiştirme amacı taşıyan bir uygulama" yorumunu yapıyor.

Citizen Concepts ortaklarından Doktor Roy Swiger ise, uygulamanın reel dünya sorunlarına reel çözümler getirdiğini, terör tehdidi varken bu tür bir uygulamaya ihtiyaç olduğunu savunuyor.

[quote]http://www.veteknoloji.com/casusluk-icin-iphone-uygulamasi-37463--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...