Jump to content

İdam Ettiren Anti-Virüs!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101216043004_chinainternet.jpg[/img]

[b]İnternet Çin'de şakaya gelmez...

Anti-virüslerle ilgili pek çok haber okudunuz ama anti-virüs yüzünden idam edilecek bu adam bir ilk.[/b]

Çin'de Kamu Güvenliği Bakanlığı'nda internetten sorumlu eski müdür Yu Bing, 2 yıl erteletmeli ölüm cezasına çarptırıldı. Düşündüğünüz gibi ortada bir cinayet yok ancak büyük rüşvetler ve önü kesilmiş, büyük zarara sokulmuş bir şirket var.

Yu Bing, hesabına 680 bin dolar geçirdikten sonra 4 ayrı internet firmasından 1.86 milyon dolarlık rüşvet aldı. Bu rüşvetin içinde Çin'in en büyük anti-virüs firmalarından biri olan Rising'den aldığı 630 bin dolar da dahil.

Bu kadar büyük paraların karşılığında daha önceden Rising için çalışan ancak sonrasında Micropoint isimli bir firma kuran Liu Xu ve Tian Yakui'ye yalan suçlamalar hazırladı. Micropoint'i kötü yazılım dağıtmakla suçlarken, Tian'ı ticari sırları çalmakla suçladı. Sonuçta Tian 11 ay suçsuz yere cezaevinde mahkum oldu ve Micropoint'in 3 yıl işleri durduruldu, firma 30 milyon dolar zarar etti.

Olaylar açıklığa kavuştuğunda ise 2008 yılında yakalanan Yu, 2 yıl ertelemeli ölüm cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı önümüzdeki günlerde tekrar görüşecek.

http://www.chip.com.tr/konu/internet-cin-de-sakaya-gelmez_24091.html
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...