Jump to content

20 Dolarlık Koca Bir "hiç"!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101216080123_lies.jpg[/img]

[b]Bu programı indirin, PC'nizi taratın, 20 doları verin ve sonuç: Kocaman bir hiç...
[/b]
İnternet üzerinde bize yardımcı gibi görünen birçok uygulama mevcut. Ancak bu uygulamaların önemli bir kısmı aslında pek de bir şey yapmıyor.

Bunun en güzel örneği ise disk birleştirme yazılımları. Son zamanlarda gözle görülür bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkan; HDDRepair, HDDRescue ve HDDPlus gibi disk birleştirme araçları, kullanıcıları korkutarak satın almaya mecbur bırakıyor.

Bu duruma verilecek en son örnekler: Yakın zamanda UltraDefragger, ScanDisk, Defrag Express ve WinHDD gibi uygulamaların, aslında var olmayan problemleri 20 dolardan başlayan fiyatlara çözüyor gibi gözükmesi. Önce bedava sürümünü indiriyorsunuz, diskinizi analiz ettiğini söyleyip acil olarak birleştirmeniz gerektiği söyleniyor ve tam sürüm için 20 dolar gibi bir ücret talep ediliyor. Ama aslında Windows kullanıcılarının XP'den beri bu tip bir sorunu yok; Windows bu işi zaten arka planda hallediyor.

Yanlış anlaşılmasın; bahsettiğimiz gerçekten Windows'tan daha fazla seçenek sunan, başarılı disk birleştirme yazılımları değil. Bizim bahsettiğimiz, kullanıcıları korkutarak kendini satın almaya zorlayan, ama aslında hiç bir iş yapmayan "sahte" yazılımlar.

Bu tarz durumlarda kullanıcıların yapması gereken; şüphelendiği durumları, orjinal uygulamaların listesiyle karşılaştırıp, hangisinin gerçek olduğuna karar vermesi.


[quote]http://www.chip.com.tr/konu/20-dolarlik-koca-bir-hic_24110.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...