Jump to content

İnternet, Cep Ve Sosyal Medya'da Patlama


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101217102113_internet.jpg[/img]

[b]İnternet, Cep Telefonu ve Sosyal Medya kullanımında patlama. Türkiye'de nüfusun yüzde 39'u Internet kullanıyor.[/b]

Yeni yapılan bir araştırma cep telefonu, bilgisayar ve sosyal haberleşme ağlarının kullanımının dünyada son bir iki yıl içinde çok büyük oranda artış gösterdiğini ortaya koydu.

Pew Araştırma Merkezi’ne göre Ruslar’ın yüzde 80’inden fazlası cep telefonu sahibi. Cep telefonu kullanımının büyük artış gösterdiği diğer ülkeler arasında Kenya, Ürdün, Arjantin, Çin ve Endonezya başı çekiyor. Bilgisayar kullanımının da hemen hemen aynı ülkelerde artış gösterdiği belirtiliyor.

Bilgisayarlara daha fazla erişim, sosyal haberleşme sitelerinin kullanım oranını da arttırıyor. Bu siteleri en çok 30 yaş altı eğitimli kişiler kullanıyor.

Araştırmaya göre Amerika’da halkın yarısı arkadaş ve aileleriyle iletişimde Facebook, MySpace ve benzer siteleri kullanıyor.

Polonya, İngiltere ve Güney Kore’de de her 10 kişiden dördü sosyal medya sitelerinden yararlanıyor. Bu rakam Fransa, İspanya, Rusya ve Brezilya da daha da fazla.

Çin, Meksika, Kenya, Mısır ve Nijerya’da da her beş kişiden biri sosyal medya kullanıcısı.

Pew araştırmasına göre Türkiye'de ankete katılanların yüzde 26'sı sosyal medya sitelerinden yararlanıyor. Araştırmaya göre nüfusun yüzde 61'inin İnternete erişimi bulunmuyor. Ancak Türkiye'de 2007 yılından bu yana İnternet kullanımında 13 puanlık bir artış söz konusu. 2007 yılında nüfusun 26'sı İnternet'ten yararlanırken, bu yıl bu oran yüzde 39'a çıktı.

[quote]http://www.veteknoloji.com/internet-cep-ve-sosyal-medya-da-patlama-37442--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...