Jump to content

Linux Vakfı’ndan Standart Taban Sertifika...


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]Linux Vakfı’ndan Linux Standart Taban Sertifikalandırması[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/12/lfc.png[/img]

Linux Vakfı, aralarında Canonical, Kylin, Linpus, Mandriva, Neoshine, Novell, Oracle, Red Flag ve Red Hat’ın da bulunduğu büyük Linux firmalarından gelen dağıtımları, Linux Standart Taban (Linux Standard Base (LSB)) 4.0 ile tasdiklediğini duyurdu.

Linux Standart Taban, Linux platformunu destekleyen firmaların genel maliyetlerini azaltmak için, Linux Vakfı tarafından oluşturulmuştur. Projenin amacı, ayrı dağıtımlar arasındaki farklılıkları azaltıp, uygulamaların dağıtımlar arasında uyarlanmalarını ve desteklenmesini sağlayarak, bu dağıtımlara birlikte işlerlik kazandırmak.

Vakıf, şu an projenin 4.1 sürümü üzerinde çalışıyor. Linux Standart Tabanı’nın 4.1 Beta sürümü, test sürüşü ve geribildirimler için topluluğa açılmış durumda. Daha ayrıntılı bilgiye ve LSB 4.1 sürümüne, Linux Vakfı’nın sitesi ; [code]https://www.linuxfoundation.org/en/LSB_4.1_Beta.[/code] üzerinden ulaşabilirsiniz.

Linux Vakfı uygulama yöneticisi Jim Zemlin, projeyi, “LSB’nin sonraki sürümünü, topluluğa açtığımız için memnunuz. Ayrıca dağıtım topluluklarının, standart ve sertifikalı bir ortak platform üzerinde birlikte çalıştıklarını belirtmekten de mutluluk duyuyoruz. Bu, başta Linux müşterileri ve dağıtıcıları olmak üzere, tüm topluluk için iyi bir şey.” sözleri ile dile getiriyor.

[right][size="2"][color="#FF0000"][i][b]Kaynak: h-online.com[/b][/i][/color][/size][/right][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...